VIDEO Momentul aducerii moaştelor Sfântului Gheorghe la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, transmis live pe Facebook

0
0

Sute de credincioşi au aşteptat la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman sosirea moaştelor Sfântului Gherghe, aduse pentru prima dată în România. Momentul a fost transmis live de Trinitas TV.

Mâna dreaptă a Sfântului Mucenic Gheorghe a ajuns, vineri seara, 20 aprilie, de la Muntele Athos la Mănăstirea Pantocrator din comuna Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman.  

Momentul sosirii la mănăstire al moaştelor a fost transmis live pe Facebook de către Trinitas TV. Circa 14.000 de oameni au vizionat imaginile. 

Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, PS Galaction, a fost cel care a purtat moaştele până la mănăstire. Apoi a rostit un discurs în faţa oamenilor adunaţi. A vorbit despre Sfântul Gheorghe şi Maria Magdalena. „Ne sunt modele vii“, a afirmat acesta.

Înainte prelatul a declarat că: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre primii martiri ai Bisericii noastre. (...) Sfinţii sunt pentru noi modele“. 

credit video: Facebook Trinitas TV

Programul pelerinajului, potrivit Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului:

Imagine indisponibilă

Moaştele Sfântului Gheorghe au fost aduse, pentru prima dată în România, de la Mănăstirea Xenofont de la Muntele Athos. Credinicioşii se pot închina lor până luni, 23 aprilie, inclusiv, iar marţi, 24 aprilie, se vor întoarce la Muntele Athos împreună cu delegaţia de monahi greci.

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca datorită moaştelor Sfântului, dar şi hramului de primăvară al lăcaşului de duminică, 22 aprilie, lăcaş închinat Femeilor Mironosiţe.

Mai puteţi citi:

Mâna dreaptă a Sfântului Gheorghe, adusă în Teleorman. Unde va avea loc pelerinajul la moaştele ajunse în premieră în România

Mai multe - Alexandria

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite