Un tânăr s-a înecat în Olt şi a fost găsit în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Islaz din Teleorman este renumită la nivel naţional pentru faptul că se află la confluenţa râului Olt cu fluviul Dunărea. Deşi are potenţial turistic, zona nu este amenajată pentru activităţi de de recreere şi înot, aşa că reprezintă un pericol pentru cei care vor să se distreze acolo. A simţit-o pe pielea lui un tânăr de 21 de ani, care s-a înecat. Două zile a fost căutat de echipajele de salvare.

Fiecare vară, cu ale ei zile toride, îşi numără victimele. Din dorinţa de a scăpa de fierbinţeala gradelor Celsius, mulţi oameni aleg zonele din apropierea cursurilor de apă, bălţile sau lacurile, neamenajate, însă, corespunzător. Vara 2013 nu face excepţie, aşa că mulţi oameni şi-au pierdut deja viaţa înecaţi.

Printre ei se află şi un tânăr de 21 de ani care a ales o zonă de o frumuseţe sălbatică pentru a-şi petrece week-endul, departe de caniculă, în comuna Islaz, la confluenţa Oltului cu Dunărea. Ceea ce se dorea a fi un sfărşit de săptămână de neuitat s-a transformat, însă, în tragedie, tânărul pirzându-şi viaţa în râul Olt.

Prietenii săi au alertat pompierii din Turnu Măgurele, care au efectuat manevrele de căutare – salvare mai bine de două ore, până la lăsarea întrunericului, fără nici un rezultat, însă. Întorşi a două zi, salvatorii au găsit trupul neînsufleţit al tânărului în Dunăre, după mai multe ore de căutări.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman trag un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă scăldatul în zone neamenajate şi vin cu o serie de recomandări. În primul rând, supravegheaţi permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului, evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau dacă nu înotaţi bine.

vitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente. Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare. Nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii, aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave.

Respectând aceste recomandări, numărul tragediilor care au loc în fiecare vară ar putea scădea simţitor.

Pe aceeaşi temă:

Galerie FOTO Prieteni şi în ceruri. Doi copii s-au înecat în râul Vedea

O sătmăreancă de 27 de ani s-a înecat în râul Someş

Pescarul care s-a înecat în Dunăre a fost recuperat din apele fluviului

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite