Elevii teleormăneni, codaşi la simularea examenului de bacalaureat. O nouă testare va avea loc în luna mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Rezultatele obţinute la simularea examenului de Bacalaureat au demonstrat, încă o dată,  faptul că elevii teleormăneni din anii terminali de liceu nu sunt pregătiţi pentru examenul maturităţii.

”La nivelul judeţului Teleorman, pentru simularea probelor scrise ale examenului naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016, au fost înscrişi 2495 elevi de clasa a XI-a, respectiv 2457 elevi de clasa a XII-a. Din totalul elevilor prezenţi la simulare, 988 au obţinut medii de cel puţin 6,00, ceea ce reprezintă 26,6%; la clasa a XII-a, medii peste 6,00 au obţinut 32,7% dintre elevi (581)”, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

58,04% dintre elevii din clasa a XII-a care au susţinut proba la limba şi literatura română au reuşit să ia minim cinci la această probă. La clasa a XI-a procentul de promovabilitate la limba română a fost de doar 49,79%. Patru elevi din clasa a XI-a şi alţi 4 din clasa a XII-a au reuşit să obţină nota 10 la această probă.

La proba obligatorie a profilului doar 46% dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut note cel puţin egale cu cinci .La clasa a XI-a procentul de promovabilitate la proba obligatorie a profilului a fost şi mai mic. Doar 32,55% dintre elevii teleormăneni au reuşit să ia 5.

La cea de-a treia probă, cea la alegere dintre disciplinele profilului, pe care au susţinut-o doar elevii din clasa a XII-a, procentul de promovabilitate a fost de 55,49%.  9 elevi au reuşit să ia nota 10.

Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, în cadrul consiliului profesoral, în şedinţe cu părinţii şi prin discuţii cu elevii la clasă, urmând a se întocmi un raport care va include şi un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor elevilor.

O nouă simulare în luna mai

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a cerut  inspectoratelor şcolare judeţene monitorizarea atentă a programului de pregătire a elevilor de liceu prin inspecţii şcolare tematice şi consultări cu comisiile metodice din licee, precum şi a planurilor individuale de  remediere, în cazul elevilor cu rezultate slabe la simulare.

Pentru elevii de clasa a XII-a, Ministerul Educaţiei recomandă organizarea unor simulări judeţene la începutul lunii mai, care să urmărească evoluţia elevilor şi să permităplanuri remediale specifice. Astfel de simulări vor fi organizate peste două luni la nivelul fiecărui judeţ.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite