Clase de învăţământ simultan în 30 de şcoli din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

În Teleorman, în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017 s-au înscris aproximativ 2500 de copii. Nu în toate localităţile numărul de copii înscrişi în clasa pregătitoare este suficient pentru a se forma o clasă şi în această situaţie în 30 de şcoli se va apela la învăţământul simultan.

În alte 30 de localităţi teleormănene copiii înscrişi la clasa pregătitoare în anul şcolar viitor vor învăţa în clase de simultan, alături de colegii lor mai mari, această măsură fiind luată din cauza numărului foarte mic de copii de vârstă şcolară.

 În aceste localităţi numărul copiilor care vor merge anul viitor în clasa pregătitoare este cuprins în general între 4 şi 17, în majoritatea fiind însă mai mic de 10 copii. Şcolile în care în noul an şcolar vor păşi cei mai puţin boboci sunt: Şcoala Primară nr. 3 Preajba (Poeni), Şcoala Gimnazială nr. 2 Vătaşi (Poeni), Şcoala Gârdeşti (Necşeşti).

Probleme cu formarea claselor pregătitoare, pe fondul scăderii numărului de copii, nu sunt doar în cele 30 de localităţi. În mediul rural vor întâmpina dificultăţi în formarea claselor pregătitoare unităţile de învăţământ din Poroschia şi Buzescu, la prima fiind înscrişi doar 14 copii pe cele 23 de locuri disponibile, iar la cea de-a doua fiind înscrişi 11 copii pe cele 20 de locuri propuse. Locuri neocupate în clasa pregătitoare au rămas şi la Alexandria, la unităţi precum Şcoala gimnazială nr 5, Şcoala gimnazială ” Alexandru Colfescu” sau Şcoala Gimnazială nr 6.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite