Şi bătut şi cu banii luaţi. Incredibilele peripeţii judiciare ale ale unui fost primar din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un consilier local din Alba, fost primar, a trăit o veritabilă aventură judiciară, după un incident violent, în care a fost agresat de o femeie. Scandalul a avut loc în 2014. Cu toate că a fost lovit, iar femeia a fost judecată în calitate de inculpat, bărbatul îi este dator acesteia cu suma de 400 de lei.

Fostul primar din comuna Poiana Vadului, în prezent consilier local, trebuie să primească daune morale de 800 de lei de la o femeie din comună, angajată a Primăriei, care l-a agresat în anul 2014 în timp ce încerca să măsoare topografic un teren aflat în dispută. Femeia a fost condamnată definitiv la plata unei amenzi către stat în valoare de 1.600 de lei, pentru comiterea infracţiunii de ”lovire şi alte violenţe” pedepasă amânată din punct de vedere a executării pe o perioadă de doi ani.

Decizia pronunţată la Judecătoria Cîmpeni a fost contestată de fostul primar la Curtea de Apel Alba Iulia, unde, în 16 noiembrie, a fost respins apelul, iar contestatarul a fost obligat la plata sumei de 1.200 de lei cheltuieli de judecată către inculpată. Prin urmare, consilierul local din prezent, Ilie Avram, a ieşit în pierdere cu 400 de lei din toată această ”afacere”. A şi fost bătut şi acum trebuie să-i plătească femeii banii respectivi.

”În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că în data de 25.04.2014, o echipă formată din doi topografi au efectuat măsurători cadastrale în satul Morcăneşti, în vederea identificării terenurilor din acea localitate, la cererea Primăriei Poiana Vadului. În jurul orei 14:00, când au intenţionat să măsoare un teren, pe care îl deţine primarul Avram Ilie, în locul numit «La Iaz», au venit fiicele inculpatei şi le-au spus topografilor să nu măsoare respectivul teren, până la sosirea mamei lor. În aceste condiţii, persoana delegată de primărie, să-i însoţească pe topografi, l-a anunţat telefonic pe primarul Avram Ilie că există probleme în teren iar topografii au efectuat măsurători în apropiere. La faţa locului a ajuns Avram Ilie, după care a sosit inculpata Morcan Felicia. Aceasta, încă de la momentul sosirii, i-a adresat lui Avram Ilie injurii şi ameninţări. La un moment dat, inculpata s-a apropiat de Avram Ilie şi l-a lovit cu palma/pumnul în zona feţei, moment în care au intervenit fiicele acesteia şi au oprit-o să mai continue. Din declaraţia martorului N. S. reiese că Morcan Felicia l-a luat de piept pe Avram Ilie şi l-a lovit de două ori cu pumnul în faţă şi cu piciorul în piciorul acestuia. Ulterior, inculpata a aruncat cu pietre şi bucăţi de lemne înspre persoana vătămată, fără a lovi pe cineva. Cu aceeaşi ocazie, inculpata a dat cu palma peste dosarul din mâna unui topograf, împrăştiindu-i schiţele pe jos şi l-a ameninţat pe celălalt topograf că-i va distruge aparatul, însă a renunţat când a auzit cât valorează bunul. Măsurătorile nu au mai fost continuate, pentru a se evita un nou scandal”, astfel este descris incidentul în materialul de urmărire penală. 

În cursul cercetării jduecătoreşti, faptele descrise în rechizitoriu au fost confirmate prin probele administrate. ”Fapta a fost comisă în timpul zilei fiind de faţă mai multe persoane şi este de natură a indigna opinia publică şi persoanele prezente la faţa locului. Astfel, instanţa apreciază că fapta inculpatei prezintă o gravitate redusă în raport cu alte fapte din aceeaşi categorie. Aceasta a fost comisă ca urmare a unor neînţelegeri asupra unui teren. De asemenea, instanţa observă şi faptul că inculpata, este în vârsta de 46 de ani, cetăţean român, căsătorită, asistent personal-Primăria Poiana Vadului, iar nivelul educaţional este unul mediu, aceasta fiind o persoană integrată în societate. Parcursul urmăririi penale şi a judecăţii, inculpata nu a recunoscut săvârşirea faptei, având o atitudine violentă faţă de persoana vătămată, arătând la ultimul cuvânt că acestea regretă cele întâmplate, dar nu va achita nici o sumă de bani la care va fi obligată”, se susţine în motivarea deciziei de la Judecătoria Cîmpeni.

În acest context, instanţa a considerat că se impune stabilirea unei pedepse cu amenda, stabilind, în final, suma de 1.600 de lei. Femeia nu este obligată acum să achite această sumă, ci doar în cazul în care mai săvârşeşte o faptă penală în cei doi ani cât a fost amânată executarea. Aceasta trebuie, însă, să achite cheltuieli de judecată în valoare de 900 de lei către stat, în timp ce fostul primar a fost obligat, în apel, la plata sumei de 100 de lei statului.

Citiţi şi:

VIDEO Cum se reglează corect oglinzile retrovizoare la maşină. Ce reprezintă unghiul mort şi cum se poate anula

 

Manifestări de Ziua Naţională la Alba Iulia: defilare militară, masă populară cu 12.000 de porţii şi concerte în aer liber

FOTO VIDEO Mihai Şora, la protestul de la Alba Iulia, despre PSD: „Că e ciumă e limpede, că e roşie, rămâne de văzut“

Patru copii rămaşi fără mamă în urma unui accident rutier au primit o casă cumpărată din donaţii

Poliţiştii care s-au împrumutat cu bani de la proxeneţi notorii. Oamenii legii au fost implicaţi în investigarea infracţiunilor deosebit de grave ale „creditorilor“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite