„Revelaţia“ lui Gregorian Bivolaru la Alba Iulia: „Sunt într-o situaţie asemănătoare cu Iisus, condamnat pe nedrept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, s-a comparat cu Iisus în declaraţia pe care a dat-o miercuri în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a cerut rejudecarea procesului în care a fost condamnat. Una dintre tinerele care a fost considerată victimă a acestuia a declarat în instanţă, cu lacrimi în ochi, că este o ”victimă a procurorilor”.

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat miercuri, 22 februarie, apelul formulat de Gregorian Bivolaru la decizia pe fond a Tribunalului Sibiu prin care i-a fost respinsă solicitarea de rejudecare a procesului în urma căruia a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minori.

Liderul MISA a spus că dosarul a fost unul politic şi s-a comparat cu Iisus, care ”a fost condamnat şi crucificat pe nedrept”. 

La proces au fost prezente şi trei ”victime” din dosarul iniţial, toate solicitând rejudecarea procesului. Instanţa de judecată a stabilit ca termen de pronunţare în dosar data de 8 martie 2017. La Curtea de Apel Alba Iulia au fost, de asemenea, zeci de susţinători ai liderului MISA.

”Mă aflu într-o situaţie tragică, în cazul meu justiţia a fost izvor de nedreptate. Am fost condamnat la 6 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deşi anterior două instanţe au constatat nevinovăţia mea. A fost un prces deschis la comandă politică. La vremea respectivă a fost considerată cea mai mare acţiune a Poliţiei Române. Sunt într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Iisus, care a fost condamnat şi crucificat pe nedrept. Instanţa supremă din Suedia a audiat părţile vătămate, martorii şi a ajuns la concluzia că dosarul a fost făcut la comandă politică”, a spus Bivolaru în instanţă.

image

Acesta l-a acuzat pe judecătorul Ionuţ Matei de la ÎCCJ, care i-ar fi respins unele drepturi. ”Din păcate judecătorul Ionuţ Matei mi-a respins dreptul de a avea comisie rogatorie şi pentru a-mi exprima punctul de vedere, ceea ce a fost ilegal. Nu sunt vinovat pentru această situaţie. Persoana vătămată a fost şantajată şi bătută pentru a da o declaraţie împotriva mea. S-a spus că am fost profesorul ei de yoga, dar nu este adevărat. Sper că se va lua o hotărâre dreaptă şi voi avea posibilitatea să dovedesc aceste nedreptăţi. Deja în 28 februarie se va judeca la CEDO un proces. Am beneficiat de o justiţie inumană”, a afirmat ”guru” Bivolaru.

Avocatul lui Gregorian Bivolaru la Curtea de Apel Alba Iulia

Una dintre fostele ”victime” din dosarul în care a fost condamnat liderul MISA, minoră la vremea respectivă, a spus că este, de fapt, o victimă a procurorilor. Avocată Mădălinei Dumitru, cu care se Bivolaru este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale când era minoră, a declarat în faţă instanţei că ”presupusa victima” solicită acelaşi lucru că şi avocaţii petentului, respectiv redeschiderea procesului penal. 

”Nu sunt victima lui Gregorian Bivolaru ci a procurorilor, a jandarmilor şi a poliţiştilor. Am fost batjocorită ani întregi la rând după ce am fost expusă prin intermediul imaginilor filmate la descinderi de către procurori şi apoi prezentate opinie publice. Inclusiv recent una dintre televiziuni a dat o imagine cu mine în cadrul unei emisiuni în care se vorbea despre prostituţie. De 13 ani, de la descinderile din 2004, trăiesc un coşmar. Vă rog foarte mult să îmi permiteţi să mă reabilitez prin redeschiderea dosarului. Este o situaţie aberantă. Procurorii mi-au distrus viaţa”, a spus Mădălina Dumitru.

Şi avocata Mirunei Farcasi a cerut să fie admis apelul, desfiinţată sentinţă atacată şi să se redeschidă procesul penal. Ca şi la termenul anterior, avocaţii lui Bivolaru au susţinut că a fost ignorat complet statutul de azilant politic al acestuia, spunând că el s-a aflat în imposibilitatea juridică de a se prezenţa la propriul proces şi, de asemenea, că integritatea fizică i-ar fi fost pusă în pericol dacă ar fi venit în ţara.  

Purtătorul de cuvânt al lui Gregorian Bivolaru la Curtea de Apel Alba Iulia

”Decizia instanţei de fond (Tribunalul Sibiu - n.r.) este nelegală raportat la Convenţia Drepturilor Omului. Cerem Curţii de Apel să dea şansa inculpatului de a fi audiat pe parcursul procesului. Persoana condamnată s-a aflat în imposibilitate juridică de a se prezenta la proces întrucât Instanţa Supremă din Suedia a respins cererea de extrădare pe motiv că Gregorian Bivolaru, odată întors în România, s-ar fi aflat în pericol şi ar fi putut fi persecutat de instituţiile din ţară din cauza convingerilor sale filozofice. El nu a renunţat în mod voluntar la a se prezenta în faţa instanţelor române”, a explicat în apărarea lui Gregorian Bivolaru unul dintre avocaţii săi.

Gregorian Bivolaru nu s-a putut întoarce în ţară pe perioada în care a fost judecat şi condamnat pentru act sexual cu un minor, pentru că ar fi fost persecutat de instituţiile statului şi nu a renunţat în mod voluntar de a se prezenta în faţa instanţelor din România, a mai susţinut, avocatul. Totodată, alt avocat a declarat că situaţia este ”inedită şi paradoxală”, deoarece partea vătămată a spus mereu că nu a fost victima lui condamnatului, ci a statului român. Purtătorul de cuvânt al lui Gregorian Bivolaru, Cosmina Oprea, a spus că ”aşa zisa parte vătămată a susţinut de la început că nu este o victimă a lui Bivolaru”. ”Avea 17 ani din câte îmi amintesc, singura instanţă care a audiat-o şi a ţinut cont de declaraţia ei a fost instanţa suedeză”, a declarat Cosmina Oprea.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat respingerea cererii formulată de Gregorian Bivolaru privind redeschiderea dosarului. ”Petentul condamnat nu poate fi considerat o persoană judecată în lipsă. A beneficiat de dreptul de a fi reprezentat în isntanţă. Nu i-a fost încălcat dreptul la apărare. Petentul a declarat că nu mai doreşte să dea declaraţii şi a fost reprezentat prin desemnarea unui avocat”, a afirmat procurorul de şedinţă.

Condamnat la 6 ani de închisoare în 2013

Gregoria Bivolaru a fost achitat în 2010 de Tribunalul Sibiu, instanţă unde fusese mutat, în 2005, dosarul de la Tribunalul Bucureşti, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată şi trafic de minori, iar un an mai târziu, CA Alba Iulia a respins apelul procurorilor în acest caz. Bivolaru a fost însă condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare.

Procurorii au susţinut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de "profesor yoga" şi "mentor spiritual", prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie în Franţa. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.

Citiţi şi:  

Gabriel Resources vs. România, procesul cu o miză de 4 miliarde de euro. Un fond de pe Wall Street pariază împotriva Statului Român

Cum arăta Abecedarul, cartea de căpătâi din Epoca de Aur. Amintiri despre personaje celebre, precum Ana sau Aşchiuţă

O bunicuţă expertă în croşetat îşi trimite produsele peste graniţă. Botoşeii din lână au ajuns la Bruxelles şi sunt aşteptaţi în Finlanda

Povestea de 92 de ani a armelor produse la Cugir. Scandalul de corupţie şi spionaj care a zdruncinat „Uzina de Fier“

Ce înseamnă dezvoltarea personală, conceptul neînţeles pe deplin în România. „Chiar şi în perioada socialistă au existat lucrări vizând auto-educarea“

Zece ani în carcera Aiudului. Calvarul îndurat de un preot ortodox în închisorile comuniste

Memoria constructorului Cetăţii Alba Carolina „secerat“ de ciumă,  scoasă din cenuşa uitării

Povestea celei mai vechi grădini botanice înfiinţate pe lângă o şcoală secundară din lume. Superlativul, găsit de edilii din Blaj

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite