Promisiunea unui român în scandalul Schengen: „Nu voi mai prelungi niciun contract cu firmele cu acționar austriac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri român, administrator al unei firme de mezeluri, susține că nu va mai prelungi niciun contract cu nicio firmă cu acționariat austriac, dacă Austria se va opune aderării României la Schengen.

Administratorul companiei Elit SRL FOTO Facebook/ Voicu Vușcan
Administratorul companiei Elit SRL FOTO Facebook/ Voicu Vușcan

Voicu Vușcan este administratorul companiei Elit SRL Cugir, Alba, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România.

Dacă se întâmplă ceea ce toată lumea prefigurează, după ziua de astăzi, nu îmi va fi dor de Viena, de ski în Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski. Am fost buni 30 de ani să plătim dobânzi băncilor austriece, să le dăm pe nimic petrol, gaze și păduri, să cheltuim la Parndorf și ski în Austria. De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis omul de afaceri din Alba.

Acesta a completat că este momentul ca românii „să întoarcă foaia” în relația cu Austria.

„În Schengen sau în afara lui, pentru majoritatea dintre noi nu contează prea mult, nu ne schimbă viața în niciun fel, dar dacă ne simțim mândri că suntem români, este momentul să întoarcem foaia, și să lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a completat managerul Elit.

Austria a rămas singura țară care se opune aderării României la spațiul Schengen după ce Olanda și Suedia și-au dat acordul. Problema va fi tranșată joi, 8 decembrie, în Consiliul JAI.

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 637,4 milioane lei (129,5 milioane euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent, când compania a avut afaceri totale de 619 milioane lei (128 milioane euro), pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 60 milioane lei (12,2 milioane euro), mai mult cu 9% faţă de anul anterior. Producătorul de mezeluri a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.835 de angajaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite