Proiect pentru rețeaua de apă potabilă într-un sat din Alba, primul semnat de Guvern în programul Anghel Saligny

0
Publicat:

Primul contract de finanţare din România, din programul Anghel Saligny, a fost semnat vineri, 26 august, între Guvernul României şi Primăria comunei Câlnic din județul Alba.

Satul din Alba unde va fi implementat proiectul FOTO Primăria Câlnic
Satul din Alba unde va fi implementat proiectul FOTO Primăria Câlnic

Contractul vizează dezvoltarea reţelei de apă în satul Deal, a anunțat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Contractul a fost semnat din partea comunei Câlnic de viceprimarul Ioan Cunțan, iar din partea Guvernului, de ministrul Cseke Attila, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

”Lucrul în echipă este foarte important și aduce cele mai mari beneficii! Comuna Câlnic este prima unitate administrativ teritorială din România care a semnat contractul de finanțare pentru un obiectiv de investiții prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, în valoare de 1.517.523,61 lei. Al doilea proiect depus de UAT Comuna Câlnic vizează modernizarea străzilor din localitatea Câlnic, pentru care s-a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 9.110.000,00 lei”, a transmis Primăria Câlnic, prin intermediul paginii de Facebook.

Peste 1,1 miliarde de lei pentru proiecte în Alba

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe.

Suma alocată județului Alba pentru investiții este de 1,173 miliarde de lei, din care 503 milioane de lei pentru investiții în rețele de apă potabilă și canalizare și 670 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură rutieră. Din această sumă, Consiliul Județean Alba va primi 137 milioane de lei pentru opt proiecte de modernizare a unor drumuri județene.

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane de lei pentru patru proiecte, privind modernizarea unor străzi, pentru care s-au alocat 18,2 milioane de lei şi, respectiv, extinderea reţelei de apă şi canalizare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite