Primarul din Alba Iulia, oraş unde Ponta a pierdut clar alegerile, convins că Iohannis va câştiga în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Hava este convins că Iohannis va câştiga funcţia de preşedinte al României
Mircea Hava este convins că Iohannis va câştiga funcţia de preşedinte al României

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, copreşedinte al ACL Alba este convins că alianţa de dreapta va sărbători şi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis a obţinut în Alba peste 52% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut doar ceva mai mult de 27%.

Primarul Mircea Hava a făcut public un comunicat de presă în care critică atitudinea PSD Alba din campania electorală, manifestată prin racolări de aleşi locali şi atenţii pentru alegători. 

”Alba Iulia şi-a reafirmat forţa, maturitatea  şi luciditatea, că albaiulienii le-au dat o palmă serioasă şi un vot de blam celor care credeau că-i pot cumpăra cumpărând toate biletele la film din oras, ca să le ofere apoi gratis studenţilor. E, în primul rând, o diferenţă de inteligenţă între cei care şi-au imaginat că aşa se câştigă nişte voturi la Alba Iulia şi cei care au intrat, singuri, doar ei şi conştiinţa, în cabinele de vot. Puşi în faţa unor procente şi a unei diferenţe mai mult decât evidente, pesedeii locali şi-au găsit ca ultim argument în faţa scatoalcelor pe care şi le vor lua, cu siguranţă, de la mai marii de pe Dîmboviţa, «votul multiplu». Hilar, cred eu că e cuvântul care le defineşte cel mai simplu această unică şi ultimă reacţie, neînţelegând că votul din 2 noiembrie reprezintă în Alba şi Alba Iulia nota politică pe care o merită PSD după ani întregi de vorbe goale”, susţine Mircea Hava.

Preşedintele PDL Alba afirmă că situaţia înregistrată în primul tur în Alba poate fi generalizată cel puţin în toată Transilvania. ”Când ai aproape dublu faţă de cei care iau ţara la mişto şi îşi imaginează că sunt nişte mici Dumnezei intangibili, ai dreptul să mai speri că vocea noastră se va face auzită. Că Iohannis va fi preşedintele nostru european pentru următorii 5 ani şi că, la fel cum s-a întâmplat în Alba, Sibiu, Arad sau Cluj, mai cu seamă în afara ţării în primul tur, se poate întâmpla şi în restul Transilvaniei şi, într-un mers firesc al lucrurilor, al României. Cu veşnicele excepţii, unde PSD-ul investeşte constant în «cota de lene», care însă nu cred că vor putea să abată ţara de la traiectoria ei normală, europeană, nu bolşevică. Am fost frapat de aplombul cu care liderii locali ai PSD anunţau alipirea unor primari sau consilieri locali amatori de trădare. Ei bine, şi în acele localităţi au pierdut! Poate au înţeles în sfârşit lecţia: dacă faci totul pentru partid, nu pentru oameni, oamenii te penalizează”, spune primarul din Alba Iulia. Diferenţa în reşedinţa judeţului este mai mare decât la nivel judeţean, Iohannis având peste 52%, iar Ponta doar ceva mai mult de 24%.

”Sunt convins că lucrurile se vor pune la punct pentru turul doi şi atunci când şi românii din diaspora şi studenţii şi toţi cei care n-au fost lăsaţi acum să voteze de un sistem halucinant, diabolic, ne vom putea bucura cu adevărat de preşedintele pe care România l-a aşteptat şi-l merită: Klaus Iohannis. Suntem datori să câştigăm această luptă, nu pentru partide sau calcule politice. Pentru noi, pentru a lasa în urmă proverbialul eşec românesc, pentru a avea un preşedinte pe a cărui carte de vizită sunt scrise cuvinte ca muncă şi realizări”, a completat copreşedintele ACL Alba. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Klaus Iohannis l-a zdrobit pe Victor Ponta în Alba

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Cum şi pentru ce au votat politicienii din Alba

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Aproape 700 de votanţi la Penitenciarul Aiud şi arestul IPJ Alba

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 O femeie din Alba Iulia a votat la 100 de ani pentru un preşedinte care „să pună ţara la loc“

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Alba

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Alba. Ies sau nu locuitorii judeţului la vot?

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite