Peste 9 milioane de lei pentru noul sediu al Consiliului Judeţean Alba. Instituţia se va muta în clădirea Comisariatului din Cetatea Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea care va găzdui viitorul sediu al CJ Alba
Clădirea care va găzdui viitorul sediu al CJ Alba

Monumentul istoric din cetatea Alba Iulia unde va fi sediul Consiliului Judeţean Alba va fi reabilitat pentru suma de aproximativ 9 milioane de lei. Licitaţia organizată de administraţia judeţeană a fost câştigată de firma unui om de afaceri din Sebeş.

S.C. Constructus SRL, cu sediul în Petreşti – Sebeş, societate controlată de omul de afaceri Ioan Istrate, a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei privind reabilitarea şi refuncţionalizarea viitorului sediu al Consiliului Judeţean Alba. Preţul de atribuire a lucrărilor este de 9.024.371,11 lei fără TVA faţă de 10.997.799 de lei cât a fost valoarea iniţială estimată de beneficiar. 

Cu preţul acesta S.C. Constructus a reuşit să se impună în faţa altor 4 firme sau asocieri de firme care s-au arătat interesate de lucrare: S.C. Compact Construct SRL, Asocierea Instalatorul S.A. – S.C. Alfa Construct – S.C. Balor Cons SRL, S.C. Tobimar Construct SRL şi S.C. Urban Construct Transilvania. Constructus a mai realizat un alt proiect al CJ Alba, şi anume construirea centrului de vizitare Frumoasa de la Poarta Raiului care a costat circa 1,4 milioane de lei, fără TVA.

Reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii în care a funcţionat fostul Centru Militar Judeţean, situată în Cetatea Alba Carolina, în vecinătatea Porţii a III-a, în vederea mutării sediului administraţiei judeţene, reprezintă unul dintre proiectele de investiţii majore vizate de administraţia judeţeană. Momentan, CJ Alba funcţionează în spaţiile situate la parterul Palatului Administrativ, revendicate de mulţi ani de zile de Curtea de Apel Alba Iulia care se confruntă cu o acută lipsă de spaţii.

Locaţia din Cetatea istorică a fost identificată în urmă cu mai mulţi ani, însă doar acum s-au găsit resursele necesare pentru finanţarea unor lucrări de amploare pe care le necesită clădirea Comisariatului, monument istoric de secol XVIII. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 16 luni. Cel mai probabil CJ Alba se va muta în noul sediu în 2019.

Potrivit memoriului general al proiectului, lucrările pe care le necesită clădirea în suprafaţă de 1.320 de metri pătraţi, aflată în stare de degradare, dar şi curtea aferentă sunt ample şi vizează, în mare: consolidare şi reabilitare; înlocuire şarpantă şi învelitoare; amenajare mansardă în volumul podului existent; extindere cu hol de primire în curtea interioară; sistematizare verticală a incintei; refacerea finisajelor interioare şi exterioare. Demisolul clădirii a fost amenajat şi transformat într-un spaţiu multifuncţional în care se desfăşoară expoziţii de artă, conferinţe.

Împreună cu alte clădiri din cetatea istorică, clădirea Comisariatului a fost construită în secolul al XVIII-lea şi a avut o destinaţie militară, legată de necesităţile de aprovizionare a trupelor din garnizoana oraşului.

Citiţi şi:

Cum a blocat Dacian Cioloş, cu o postare pe Facebook, site-ul unei întreprinderi sociale din Roşia Montană care realizează obiecte de îmbrăcăminte din lână

Crima de la Lunca Mureşului. Procurorul a cerut condamnarea inculpatului la 20 de ani de închisoare

Legenda celui mai puternic om din lume. Cum a ridicat Louis Cyr 18 persoane aflate pe o platformă

Percheziţii în Alba la ”mafia lemnului”. Directorul DSP Alba şi alte şapte persoane, reţinute pentru 24 de ore

Suspiciuni pentru conflict de interese în cazul unui fost director şi a unui fost lider sindical de la compania Cupru Min Abrud

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite