Cum a blocat Dacian Cioloş, cu o postare pe Facebook, site-ul unei întreprinderi sociale din Roşia Montană care realizează îmbrăcăminte din lână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş a făcut cadou ambasadoarei Suediei în România o pereche de şosete din lână realizate la Roşia Montană
Dacian Cioloş a făcut cadou ambasadoarei Suediei în România o pereche de şosete din lână realizate la Roşia Montană

Postarea fostului premier Dacian Cioloş pe Facebook, prin care susţine că i-a dat cadou ambasadoarei Suediei în România o pereche de şosete de lână confecţionate de femeile din Roşia Montană, a blocat site-ul de comenzi al întreprinderii sociale ”Made în Roşia Montană”. Mii de comenzi au fost primite, multe din străinătate, pe site-ul micii afaceri din celebra comună din Apuseni.

Cadoul fostului premier Dacian Cioloş a fost făcut în contexul în care Ambasada Suediei a postat, tot pe Facebook, un mesaj prin care promovează căciula purtată de acesta la protestul de duminică din Piaţa Victoriei. Cioloş a răspuns acestui mesaj şi a pus şi un link de pe site-ul madeinrosiamontana.ro, cu şosetele de lână pe care le-a făcut cadou ambasadoarei Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny.

Postarea fostului premier s-a viralizat rapid, primind în 24 de ore peste 34.000 de aprecieri şi având mai mult de 2.600 de distribuiri pe Facebook. Inevitabil, site-ul întreprinderii sociale din Roşia Montană a fost luat cu asalt de clienţi, care au ”reuşit” să blocheze temporar accesul la acesta. ”Mulţumim frumos pentru testimonial, Dacian Cioloş! Sperăm că aţi trimis altă pereche de şosete de lână la Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pentru că deja suntem SOLD OUT la şosete pe anul acesta. p.s. Ne-a picat magazinul online”, au scris, marţi după-amiază, administratorii paginii Made in Rosia Montana, care au distribuit postarea lui Dacian Cioloş. 

Ulterior au revenit cu un alt mesaj: ”În urma unei postări a fostului prim-ministru, Dacian Cioloş, magazinul nostru online a fost accesat de mii de oameni, iar din această cauză site-ul ba pică, ba îşi revine. Am reuşit să găsim o soluţie pentru numărul foarte mare de persoane care îşi doresc şosete de lână, Made in Roşia Montană. Se pot pre-comanda cu livrare în ianuarie 2018”. O pereche de astfel de şosete costă 75 RON (16 EUR).

Cioloş a răspuns susţinând că ar fi cumpărat o căciulă de Roşia dacă ar fi găsit la momentul la care avea nevoie: ”Dacă găsesm căciulă de Roşia atunci când am cumpărat fesul pentru că era frig şi musai aveam nevoie de ceva pe cap, cumpăram. Dar uite aşa o să-şi găsească locul în lumea asta largă şi lâna împletită la Roşia Montană de mâini care reprezintă adevăratul aur de acolo. Bravo Tică!!”. Tică Darie este un tânăr care s-a mutat la Roşia Montană în toamna anului 2013, din Suceava, şi în prezent este cetăţean cu domiciliul în comuna din Munţii Apuseni. De mai mulţi ani este implicat activ în campania de salvare a Roşiei Montane. 

Tică este cel care a iniţiat întreprinderea socială ”Made în Roşia Montană”, iar de pe site-ul acesteia pot fi achiziţionate obiecte de îmbrăcăminte din lână confecţionate de femei care locuiesc în satele comunei. Oferta cuprinde ciorapi, bentiţe, căciuli, covoraşe, veste, pulovere, mănuşi şi alte obiecte originale făcute de mâinile pricepute ale doamnelor din Roşia Montană.

Aproximativ 30 de femei lucrează în prezent pentru această întreprindere socială. Proiectul social are ca scop ajutarea localnicilor din satul Roşia Montană, renumit pentru gazduirea celor mai vechi si mai mari mine de aur din Romania. Una dintre ultimele decizii ale guvernului condus de Dacian Ciolos a fost blocarea proiectului de exploatare a aurului din Rosia Montana prin depunerea dosarului pentru includerea minelor antice de aur din Rosia Montana în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Citiţi şi:

Crima de la Lunca Mureşului. Procurorul a cerut condamnarea inculpatului la 20 de ani de închisoare

Legenda celui mai puternic om din lume. Cum a ridicat Louis Cyr 18 persoane aflate pe o platformă

 

Percheziţii în Alba la ”mafia lemnului”. Directorul DSP Alba şi alte şapte persoane, reţinute pentru 24 de ore

Suspiciuni pentru conflict de interese în cazul unui fost director şi a unui fost lider sindical de la compania Cupru Min Abrud

Decizie în justiţie după cinci ani de la o tragedie pe DN7. Doi şoferi, vinovaţi de moartea unei tinere de 25 de ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite