Parastas la 40 de zile de la accidentul aviatic din Apuseni organizat de Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epava avionului fotografiată din aer. Foto: Cătălin Cădan
Epava avionului fotografiată din aer. Foto: Cătălin Cădan

Fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, decedat în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, Romaniţa Iovan, va organiza un parastas de pomenire la 40 de zile de la moartea acestuia. Evenimentul este programat pentru data de 22 februarie 2014 şi va avea loc în comuna Horea.

La parastas au fost invitaţi şi cei 300 de săteni care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit în Munţii Apuseni. Vor participa şi cei trei săteni care au ajuns primii la locul accidentului, Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Todea.

Potrivit fostului deputat Corneliu Olar, mâncarea va fi pregătită de bucătăresele din Horea, iar la comemorarea pilotului s-ar putea să fie prezenţi şi părinţii Aurei Ion, tânăra care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic. Slujba de parastas va fi oficiată de ÎPS Irineu şi un sobor de preoţi din judeţele Alba şi Cluj.

“Romaniţa vine cu un grup de prieteni de-ai lui Iovan, piloţi. Parastasul este al familiei, noi suntem lângă ei, participăm, sprijinim. Nu am luat încă legătura cu familia Aurei, că i-am văzut că sunt supăraţi, săracii, dar sigur îi vom contacta. I-am cerut permisiunea doamnei Romaniţa să chemăm şi rudele Aurei şi a spus că nu are nimic împotrivă. Romaniţa Iovan organizează parastasul şi mi-a spus că vrea să dea o masă la toată lumea acolo. Nu ştiu din ce va fi compusă masa, dar Romaniţa a vorbit cu bucătărese din sat să prepare bucatele”, a declarat fostul deputat Corneliu Olar.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.500 de 

metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de cei trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Eroii-salvatori din Apuseni au primit cea mai mare distincţie a BOR: „Au plâns cu ei, i-au ajutat şi i-au cărat în braţele lor“ Ceremonie emoţionantă şi impresionantă la Catedrala Ortodoxă a Încoronării din Alba Iulia. Salvatorii eroi din Horea au primit, duminică, din partea Arhiepiscopului Irineu, cea mai mare distincţie acordată de Biserica Ortodoxă Română mirenilor: Crucea arhiepiscopală. Sute de credicioşi au participat la eveniment, iar, la final, i-au aplaudat şi felicitat pe cei care au găsit aeronava prăbuşită în Munţii Apuseni.

Certificatul medical de deces al Aurei Ion. Rezidenta a murit din cauza „expunerii îndelungate la temperaturi scăzute Certificatul constatator medical de deces al studentei Aurelia Ion, aflată în avionul prăbuşit luni în Munţii Apuseni, arată fără dubiu că tânără a murit din cauza hipotermiei. Medicul Gheorghe Vieru a scris pe document ca şi cauză a morţii ”Expunere îndelungată la temperaturi scăzute. Moarte prin accident aviatic”.

Moţii salvatori din Horea participă la înmormântarea pilotului Adrian Iovan Un număr de 11 localnici  din comuna Horea, implicaţi în acţiunea de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic produs luni în Munţii Apuseni, vor primi Crucea Arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată mirenilor de către Arhiepiscopia de Alba Iulia.

Prima distincţie pentru salvatorii din Apuseni: Crucea Arhiepiscopală de la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia Un grup de 26 de locuitori ai comunei Horea, implicaţi în activitatea de căutare a avionului prăbuşit în masivul Petreasa, participă vineri, la Bucureşti, la slujba de înmormântare a pilotului Adrian Iovan

O poveste fără şefi şi bani. Cum au reuşit salvatorii din Apuseni să facă imposibilul Linişte ireală, oameni parcă prea calmi, atenţi la viaţa lor, la viaţa muntelui. Aşa arăta localitatea Horea până luni după-amiază. De atunci, de când avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în Vârful Pietreasa, agitaţia, implicarea voluntarilor, puzderia de oameni ai legii, medici şi jurnalişi au dat peste cap parcă firescul unei lumi perfecte.

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni   Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite