Eroul neștiut care donează sânge de peste 17 ani. Adrian a salvat nenumărate vieți
0Adrian este unul dintre cei mai constanți vizitatori ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia. Bărbatul a donat sânge de 84 de ori și a salvat viața a nenumărați bolnavi.

„D-ul Adrian a donat sânge de optzeci și patru de ori. Sângele donat a salvat viața unui număr mare de bolnavi. Datorită gestului făcut de dânsul în mod repetat, astăzi mulți oameni sunt în viață. Îi adresăm SINCERERE MULȚUMIRI !!”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Alba.
Lunând în considerare numărul maxim de donări pe an (4-5), Adrian donează sânge de peste 17 ani.
Periodic, angajații Centrului fac apel la oamnei prin intermediul rețelelor de socializare pentur a dona sânge, atât de necesar pacienților din spitale.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 0258.834050.
Unul din zece pacienți ar enevoie de transfuzie
Potrivit statisticilor oficiale, unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge.
Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie - pe parcursul vieții - cel puțin o singură dată de sânge.
România este, din păcate, pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate din acest motiv.
Intervalul minim între donari este de 8 săptămâni, dar numărul de donări nu trebuie să depășească 3 donări / an la femei și 4-5 donări / an la bărbați.
Pentru a deveni donator de sânge trebuie să îndepliniți următoarele condiţii: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, 60-100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.
De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.