Dosar de trafic de etnobotanice la Tribunalul Alba. Schimbarea încadrării juridice în cazului unui recidivist acuzat de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Alba Iulia trimis în judecată pentru fapta de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei a scăpat, cel puţin la instanţa de fond, de această infracţiune.

Tribunalul Alba a decis să admită solicitarea inculpatului şi să schimbe încadrarea juridică, în ”lovire sau alte violenţe”. Noua infracţiune de care este acuzat se pedepseşte mai blând şi, pentru ”validarea” de către instanţă, este nevoie de plângerea prealabilă a victimei.

”Având în vedere că noua încadrare vizează o infracţiune pentru care este necesară plângerea prealabilă a persoanei vătămate, pune în vedere părţii vătămate să se prezinte la următorul termen de judecată, din 11.03.2019, pentru a fi întrebată de instanţă dacă înţelege să formuleze plângere prealabilă împotriva inculpatului”, se precizează în minuta deciziei Tribunalului.

Cauza se referă la dosarul de trafic de etnobotanice, deschis în urma unor percheziţii efectuate în luna mai 2018 la Alba Iulia şi Stremţ. Au fost trimişi în judecată inculpaţii Mara Daniel Florin, Gergely Petru Claudiu, Dura Ghiţă Simion, respectiv fiul acestuia din urmă, Dura George Virgil Alin, zis Dragonu, care este acuzat că a agresat un martor în dosar şi care beneficiază de schimbarea încadrării juridice a faptei. Procurorii DIICOT au considerat că agresiunea se încadrează la fapta de ”răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei”, însă judecătorul de la Tribunal a fost de altă părere.

În urma percheziţiilor de anul trecut, au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, 5.300 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională. Au fost audiaate, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise, de la persoanele vizate de anchetă. 

Citiţi şi:

Cum a ratat Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia un proiect de 1,5 milioane de euro finanţat din fonduri europene

 

Lucrările care n-au nevoie de autorizaţie de construire. Ce structuri pot fi ridicate direct pe sol fără a cere acordul primăriei

 

VIDEO Discuţii necenzurate între aleşii din Abrud. Consilier local nemulţumit de creşterea cotizaţiei la partid: ”Bag p…a în ea, că ne-o mărit a dracului”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite