Cazul elevului de 15 ani care s-a sinucis la Colegiul Militar din Alba Iulia. Colegii primesc consiliere psihologică

0
Publicat:

Colegii de clasă şi cei de cameră ai elevului de 15 ani, de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia, care a murit joi după ce a căzut de la etajul patru, primesc consiliere psihologică.

Sediul Colegiului Militar din Alba Iulia FOTO Facebook
Sediul Colegiului Militar din Alba Iulia FOTO Facebook

Psihologul şcolar al unităţii de învăţământ a vorbit, după producerea tragediei, cu colegii de clasă ai elevului decedat, precum şi cu cei cu care acesta împărţea dormitorul. De asemenea, psihologul este la dispoziţia tuturor elevilor care simt nevoia de a primi consiliere.

Potrivit ghidului de consiliere şi orientare în cariera socio-profesională, publicat pe site-ul Colegiului, în unitatea de învăţământ militar se oferă consiliere suportivă/de criză.

Joi dimineaţa, un elev din clasa a IX-a a decedat în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii instituţiei de învăţământ, în zona dormitoarelor. Circumstanţele producerii tragediei sunt cercetate de o comisie condusă de locţiitorul comandantului Colegiului.

„În dimineaţa zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 8,00, un elev al Colegiului Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia a fost găsit în stare de inconştienţă, în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii, în zona dormitoarelor. A fost apelat serviciul de urgenţă 112, dar, cu toate eforturile echipei medicale ajunse la locul incidentului, care i-a acordat primul ajutor, elevul a decedat”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Colegiului.

Elevul avea 15 ani, iar la admiterea în Colegiul Militar a susţinut evaluarea psihologică, fiind declarat apt, arată sursa citată. Cazul este cercetat de Poliţia municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Potrivit unor surse, elevul, originar din Baia Mare, ar fi lăsat în urma sa un bilet de adio.

De la începutul anului şcolar, 14 elevi, fete şi băieţi, majoritatea din clasa a IX-a, s-au transferat la unităţi de învăţământ liceal din reţeaua Ministerului Educaţiei Naţionale. La solicitarea reprezentanţilor legali ai copiilor, conducerea Colegiului acordă aviz privind transferul elevilor care doresc să plece la licee civile.

Anul trecut, au fost disponibile pentru admiterea la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia un număr de 168 de locuri.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite