Bătălia din USL Alba. PSD învins de PNL în propriul sondaj de opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sondajul efectuat de PSD şi care a fost făcut public pe surse arată că în Alba reprezentanţii acestui partid stau mai prost decât cei ai PNL. Liberalii ar urma să aibă candidaţi atât la Primăria Alba Iulia, cât şi la Consiliul Judeţean, din partea USL.

Astfel, la postul de preşedinte pentru Consiliul Judeţean, candidatul PNL deputatul Teodor Atanasiu are 29 la sută, în timp ce consilierul Ioan Florea de la PSD este cotat cu 21 la sută. Preşedintele Ion Dumitrel (PDL) are 41 la sută. La votul politic, USL ar urma să obţină 55 la sută, iar PDL restul de 45 la sută.

În ceea ce priveşte Primăria Alba Iulia, deputatul Călin Potor de la PNL (fost membru PDL) are 29 la sută, în timp ce preşedintele PSD Alba Ioan Dârzu este cotat cu un procent de 26 la sută. Primarul în funcţie, Mircea Hava (PDL), are în sondaj un procent de 44 la sută.

Cele două partide şi-au împărţit şi primăriile de comune şi oraşe în ceea ce priveşte candidaturile la funcţia de primar. Astfel, comunele în care PDL are primari în funcţie (aproximativ 50) au fost împărţite în jumătate de PNL şi PSD. La acestea se vor adăuga comunele în care cele două partide din USL au în prezent primari în funcţie.

Oraşele au revenit, potrivit unor surse neoficiale, în majoritate candidaţilor PNL. Liberalii ar urma să impună candidaţi în opt localităţi urbane, iar PSD doar în trei (Sebeş, Zlatna şi Teiuş).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite