Bărbatul care a trimis mesaje de tip terorist la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton, eliberat din arest şi internat într-un centru medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a filmat îmbrăcat la fel ca membrii Statului Islamic
Bărbatul s-a filmat îmbrăcat la fel ca membrii Statului Islamic

Bărbatul din Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, cercetat pentru infracţiuni de ameninţare de tip terorist şi deţinerea de obiecte şi substanţe care pot fi utilizate la confecţionearea unei bombe, a fost internat într-un centru medical pentru un tratament provizoriu.

Având în vedere că în cadrul cercetărilor s-a realizat şi o expertiză medico-legală psihiatrică a acestuia este posibil ca internarea să fie realizată într-un centru specializat pentru tratamentul bolilor mintale. În data de 23 iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis solicitarea DIICOT şi a dispus anularea mandatului de arest preventiv. 

”Revocă măsura arestării preventive a inculpatului Anghelidi Ovidiu-Nicolae. În baza art. 248 rap. la art. 247 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii internării medicale provizorii într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, se precizează în minuta deciziei de la ÎCCJ.

   

Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul propriu din satul Căpâlna de Jos, judeţul Alba, după o percheziţie de peste 20 de ore, în data de 10 aprilie 2019. Acesta s-a filmat cu arme la fel ca teroriştii talibani sau cei ai Satului Islamic. 

Acesta a transmis un mesaj de ameninţare trimis, în 1 martie 2019, la Şcoala Americană şi Hotelul Sheraton din Bucureşti. Prin acest mesaj înregistrat al unei voci feminine anunţa faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra celor două locaţii, oamenii din interior având la dispoziţie 21 de minute pentru a părăsi clădirile. La momentul respectiv, zona din Bucureşti unde funcţionează cele două organizaţii a fost blocată de către autorităţi, în procedura de verificare a veridicităţii mesajului fiind implicat şi Serviciul Român de Informaţii.

”În urma efectuării percheziţiei domiciliare din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A. O.-N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004. S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei «Vlad Ţepeş», iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Citiţi şi:

 

Şef de la Poliţia locală Alba Iulia, trimis în judecată pentru violenţă în familie după ce şi-a strâns de gât soţia şi a lovit-o cu palma şi genunchiul

 

Cum se formează fulgerul, trăsnetul şi tunetul. Fenomenul periculos pentru om care provoacă zeci de mii de decese

 

Regulamentul parcărilor cu plată, aprobat la Alba Iulia. Câte milioane de euro vor plăti la buget proprietarii de maşini

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite