Alegeri parlamentare Alba. Oferta electorală în colegiul 2 la Camera Deputaţilor: un inginer, un avocat, un jurnalist şi un profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile parlamentare au loc în 9 decembrie. Foto Adevărul
Alegerile parlamentare au loc în 9 decembrie. Foto Adevărul

Alegerile parlamentare din Alba se anunţă foarte disputate. În colegiul 2 la Camera Deputaţilor disputa pentru cele mai multe voturi se dă, ca şi în restul colegiilor, între Alianţa România Dreaptă şi Uniunea Social Liberală. Patru candidaţi s-au înscris în competiţia electorală.

Este vorba despre Clement Negruţ – Alianţa România Dreaptă (ARD), Ovidiu Viorel Jidveian – USL, Radu Roncea – PP-DD şi Daniel Szabo – UDMR. Informaţii complete despre candidaţi din acest colegiu pot fi obţinute din infografia realizată de Adevarul.ro.

ARD susţine parlamentarul în funcţie

Clement Negruţ (48 de ani) este deputat în funcţie în colegiul 2 Sebeş – Blaj. A obţinut din partea colegilor de la PDL susţinerea pentru o nouă candidatură. Este de profesie inginer, este căsătorit şi are doi copii. Sloganul său de campanile este “Rămân devotat”. În martie 2011 a părăsit pentru o scurtă perioadă PDL-ul, alăturându-se grupului independenţilor din Parlamentul României. În mai 2011, Clement Negruţ a revenit în PDL. A mai fost consilier judeţean şi subprefect de Alba. 

Clement Negrut

Din punct de vedere a averii personale, Negruţ deţine împreună cu familia 402 mp de teren şi două case (una construită în anul 2008, de 177 mp şi alta de 111 mp, moştenită) în comuna Ciugud; are un autoturism Renault fabricat în 2004. Nu are depozite bancare însă are un credit de 112.000 de euro, scadent în 2039. În ultimul an a obţinut venituri personale de 60.456 de lei, din indemnizaţia de parlamentar şi de 783 lei din plata cu ora pentru postul de lector la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

USL merge cu un avocat preşedinte de organizaţie

Ovidiu Jidveian (31 ani) este unul dintre cei mai tineri candidaţi în alegerile parlamentare din Alba. Este preşedintele PSD Alba Iulia şi a avut mult de luptat pentru a deveni candidat în colegiul 2. A reuşit după ce PSD a cedat postul de prefect Partidului Conservator, la schimb cu candidatura în colegiul Sebeş – Blaj. Jidveian este de profesie avocat şi nu este căsătorit. Are sloganul de campanie “Avocatul tău în parlament!”.

image

Jidveian este în prezent consilier local în CL Alba Iulia. Este asociat în firmele SC Piatra Viorel şi SC Pietra d’Oro, membru în Consiliul de administraţie al Composesoratului Urbarial Ampelum Zlatna şi membru al Centrului de Mediere Alba. Deţine 541 mp de teren în Alba Iulia, o casă şi un apartament în Alba Iulia (moştenite în 2011) şi un depozit bancar de 150.000 de lei. În ultimul an a obţinut venituri de 41.276 de lei din asistenţă juridică în cadrul cabinetului de avocatură al familiei.

Un jurnalist din partea PPDD

PPDD îl propune ca şi candidat în acest colegiu pe jurnalistul Radu Roncea. A candidat la funcţia de primar în Sebeş, dar a avut un scor dezamăgitor. A reuşit totuşi să devină consilier local. Radu

radu roncea

Roncea este asociat la SC Ron Proton Production SRL, SC Direcţia Comercială Română şi SC Ron Proton cu părţi sociale în valoare totală 540 de lei şi administrator la primele două firme, însă nu are niciun venit şi nici nu deţine bunuri imobile sau mobile (soţia sa deţine un teren de 869 mp în Răhău, cumpărat înanul 2003). De asemenea, singurul venit din ultimul an, consemnat în declaraţia de avere, este suma de 2.016 lei, reprezentând totalul alocaţiilor primite de cei 4 copii.

Daniel Szabo este candidatul UDMR. Este profesor la Şcoala cu cls. I-VIII din Lopadea Nouă şi administrator la SC Gumi Impex SRL. Deţine un teren intravilan de 1.020 în Lopadea Nouă (moştenire) şi un autoturism Volvo S40, fabricat în 2001. Nu are depozite în bănci şi nici credite iar veniturile personale din ultimul an sunt în valoare totală de 12.400 de lei (din salariul de profesor).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite