VIDEO Cum se vede un vulcan activ din caiac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noul film „ Star Trek“, Spock traversează un vulcan activ. Deşi pare un lucru aproape imposibil, ce numai în filme vedem, trei aventurieri au reuşit să trăiască această experienţă în viaţa reală.

Trei dintre cei mai curajoşi canotori au vâslit în jurul unui vulcan activ. După ce au navigat prin apele în care se scurgea lava, aceştia s-au aventurat şi într-o urcare rapidă până în vârful rocii vulcanice. Aventura lor a fost prezentată într-un nou episod  al emisiunii „Kaiak“, difuzată în Brazilia.

„Scopul expediţiei noastre a constat în găsirea unor râuri şi cascade din Hawaii. Posibilitatea de a da peste un râu de lavă a fost pur şi simplu ispititoare“, a declarat Pedro Oliva, unul dintre iniţiatorii programului.

 Kilauea este unul dintre primii cinci ce mai cunoscuţi vulcani de pe insulă. Acesta  a rămas activ şi erupe constant încă din 1983, devenind, totodată, cel mai activ vulcan din lume, potrivit „Observatorului Vulcanic din Hawaii“.

„Împreună cu prietenii mei, Ben Stookesberry şi Chris Korbulic, am încercat sa ajungem cu caiacele noastre cât mai aproape de lava ce curgea din Kilauea. În acel loc nu puteai să atingi apa deoarece pur şi simplu fierbea, iar mâinile ne puteau fi arse“, a explicat Oliva.

Căldura emanată de lavă a fost atât de puternică, încât echipajul a trebuit să poarte ochelari de soare pentru a se proteja de strălucirea lavei.

„Cea mai tensionată parte a fost atunci când am păşit pe suprafaţa vulcanului. Am urcat pănă sus folosindu-mă de vâslă, pentru a testa pe unde e sigur să calc. A fost înfricoşător pentru că aveam senzaţia că solul va ceda, iar eu voi cădea exact în lavă. Sper, totuşi, ca cei ce văd aceste imagini să nu trăiască cu falsa impresie că e uşor să stai aşa de aproape de lavă. În realitate nu e deloc sigur“, a conchis Oliva.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite