Synevo România cu sprijinul Asociației Medicover susține ONG-urile din România care găsesc „Soluții pentru Comunitate“

Publicat:

Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, cu sprijinul Asociației Medicover, au lansat la începutul lunii septembrie campania „Soluții pentru Comunitate” prin care susține financiar punerea în practică a zece proiecte sociale din domeniile educație, sănătate sau mediu.

image

Campania se adresează tuturor ONG-urilor din România cu o vechime de cel puțin doi ani și instituțiilor publice care respectă criteriile de eligibilitate, bugetul total fiind de 150.000 euro.

Proiectele înscrise în campanie vor fi evaluate de către organizatori în prima etapă de selecție, iar cele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate din regulament urmează a fi susținute în fața juriului, care le va evalua și nota.

Implicarea Synevo în campanii de susținere a comunității vine după o activitate susținută a companiei în această direcție în ultimii cinci ani, numai anul trecut sprijinind circa 50 de proiecte.

Invitați la interviurile Adevărul Live, Laurențiu Luca – Director General Synevo România și George Istrate - Director General Asociația Medicover au vorbit despre importanța susținerii ONG-urilor din România și a inițiativelor de CSR.

Adevărul: Când a fost lansat proiectul „Soluții pentru Comunitate” și de ce ați ales domeniile sănătate, educație și mediu?

Laurențiu Luca: Am ales educația pentru că este fundamentală în orice societate sănătoasă. Atâta timp cât există diferențe de finanțare și susținere corectă în anumite comunități, noi trebuie să le identificăm și, dacă acele comunități propun programe de dezvoltare, trebuie să le susținem. Sănătatea este un domeniu apropiat de activitatea noastră, iar mediul l-am ales pentru că participând activ și îmbunătățind modul în care interacționăm cu mediul în care trăim, în final, ne facem bine tot nouă. Sunt trei direcții importante în care trebuie să ne implicăm. Finanțăm și susținem organizațiile care se implică în dezvoltarea acestora.

George Istrate: Campania „Soluții pentru comunitate“ a apărut ca urmare a acestor nevoi pe care și Asociația Medicover le-a descoperit de-a lungul timpului la ONG-urile cu care am lucrat. Aceste trei domenii sunt cele mai importante din punctul nostru de vedere: pornind de la sănătate, unde vom selecta patru din cele zece proiecte care vor primi finanțare, dar și educație și mediu, unde vor fi câte trei proiecte selectate. Am primit proiecte nu numai de la organizații neguvernamentale, ci și de la instituții publice precum școli, licee sau universități. Suntem la peste 300 de conturi create și ne așteptăm la și mai multe. Este un lucru care ne bucură, înseamnă că această campanie răspunde nevoilor pe care organizațiile le au.

Prin ce vă poate convinge un proiect că merită să primească finanțare, ce tip de soluții căutați?

George Istrate: Căutăm soluțiile care au impactul cel mai mare. Dacă ne referim la sănătate și nu numai, urmărim să aibă impact pe termen mediu și lung. Ne dorim să finanțăm acele organizații care gândesc proiecte ce ajută concret comunitățile. Ne uităm la acele proiecte care au o descriere coerentă și unde se leagă foarte bine nevoia umană de ceea ce pot pune ONG-urile la dispoziție prin proiectul respectiv.

Laurențiu Luca: Impactul trebuie să fie vizibil și semnificativ în comunitatea respectivă. Din acest motiv vom acorda o atenție mai mare proiectelor care îmbunătățesc prevenția anumitor afecțiuni sau care au o adresabilitate mai mare, cum este o școală. Vrem să încurajăm comportamente sănătoase. Degeaba facem planuri și le lansăm în spațiul public, important este să găsim acele lucruri mici cu impact pentru comunitatea respectivă. Pe de altă parte, suntem conștienți că suma pe care o investim este mică în comparație cu nevoile societății, dar dacă vor fi companii care vor copia ceea ce facem noi, atunci suntem dispuși să împrumutăm această idee de proiect pentru noi programe dedicate comunităților în nevoie.

Veți continua proiectul și anul viitor?

Laurențiu Luca: În mod cert îl vom continua. Știind persoanele implicate în acest proiect, sunt convins că dimensiunea lui va crește. Fundamentală este perioada de evaluare a acestor proiecte, apoi trebuie să vedem care este impactul real. O componentă foarte importantă a acestui proiect este urmărirea în execuție și măsurarea rezultatelor.

Ce rezultate ați avut anii trecuți cu proiectele derulate?

George Istrate: Reperul principal este acela de implementare de programe de prevenție. Unul dintre programele implementate până acum este de prevenție a diabetului de tip 2, pe care îl derulăm în Ploiești și Cluj-Napoca. Încercăm să creștem șansele unei vieți mai sănătoase în rândul populației. Iar această boală poate fi prevenită în proporție de 80-90%. Suntem în colaborare foarte strânsă cu multe ONG-uri de peste tot din România și încercăm să găsim acele organizații pe care le putem sprijini. Până acum am oferit diverse echipamente, workshop-uri, consumabile sau echipamente dedicate copiilor cu diverse nevoi speciale și exemplele pot continua. În cei 6 ani de activitate am depășit 20 de mii de beneficiari.

 Detalii campanie: www.solutiipentrucomunitate.ro

Articol susținut de Synevo România cu sprijinul Asociației Medicover

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite