Stăpânul şerpilor şi al tarantulelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitonul birmanez, vedeta colecţiei exotice a ieşeanului Cristian Gînga, mănâncă un pui de cinci kilograme în fiecare lună
Pitonul birmanez, vedeta colecţiei exotice a ieşeanului Cristian Gînga, mănâncă un pui de cinci kilograme în fiecare lună

Un student creşte 15 tarantule, şase scorpioni, cinci şerpi, doi cameleoni şi trei şopârle Gecko. Cristian Florin Gînga (21 de ani) e fascinat din copilărie de şerpi, scorpioni şi cameleoni, dar abia la 16 ani şi-a cumpărat prima tarantulă.

Colecţia sa include acum 15 tarantule din opt specii, cinci şerpi, şase scorpioni, doi cameleoni, trei şopârle Gecko şi patru colonii de gândaci de Madagascar. Le ţine în terarii acasă şi într-o cameră la Facultatea de Zootehnie, unde este student în anul II. „Mereu mi-au plăcut şerpii, îi prindeam prin pădure sau pe la pescuit când mergeam şi-i aduceam acasă, dar nu-i păstram", spune Cristian.

Tânărul a investit peste 2.000 de euro în colecţia de reptile exotice. Vedeta colecţiei sale este pitonul birmanez, cu o lungime de 3,5 metri şi o greutate de 30 de kilograme. „Îl am de un an şi jumătate. Când l-am luat, avea doar 35 de centimetri. Acum mănâncă un pui de cinci kilograme în fiecare lună", spune Cristi despre şarpele care poate ajunge la o lungime de opt metri. În terariul şerpilor îşi fac veacul şi un boa red-tail, cu o lungime de un metru, un şarpe red-tail normal, prins în sălbăticie, un şarpe american de porumb şi un piton birmanez albino, acesta din urmă fiind cel mai recent cumpărat.

Dintre cele 15 tarantule pe care le are, cea mai fioroasă e botezată „Killer", fiindcă mânăncă foarte mult în comparaţie cu „semenii" săi. „Tarantula Killer devorează tot ce prinde. Tocmai a mâncat doi şoareci. Îi ajunge cam pentru o lună hrana asta", spune Cristi. Senzaţie face şi perechea de cameleoni. „Femela este mai curajoasă, ea îl domină. Masculul este mai stresat şi de aia îşi schimbă culoarea mai greu", explică Cristian. Mai mici, dar la fel de înfiorători sunt şi scorpionii din două specii.

Şarpele din patul mamei

Pasiunea tânărului pentru reptile nu este agreată de toţi apropiaţii săi. Cel mai mare adversar este chiar mama lui. Şi are ea un motiv serios. „Odată am adus un şarpe, nu ştiam că nu i-am acoperit cutia cum trebuie şi s-a băgat în patul mamei. Nici nu vreau să-mi aduc aminte de reacţia mamei. Se teme de reptile, nici nu intră în camera mea. O altă colegă aproape a leşinat când a intrat în camera de la facultate unde îmi mai ţin o parte dintre reptile", povesteşte amuzat Cristian.

Ferma de şoricei

Deşi e conştient că ar lua bani buni pe colecţia sa, lui Cristian nici nu-i trece prin cap să renunţe la vreo reptilă. Dimpotrivă, vrea să-şi mărească colecţia cu un aligator. „Eu le ţin până mor. Nu le iau ca să fac un business din asta. Le hrănesc, cresc şoareci ca să am ce să le dau de mâncare. Ţin la toate. Săptămâna viitoare primesc un caiman", spune Cristian. Tânărul vrea să deschidă un vivariu la Universitatea de Agronomie din Iaşi. „Cred că astfel va creşte şi prestigiul instituţiei. E visul meu să amenajez ceva pentru reptile. Studenţii ar fi interesaţi să le vadă în terarii", explică Cristi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite