„Sighişoara Medievală“ n-a simţit fum de mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de patru zile, cetatea medievală a Sighişoarei a „gemut“ de turişti. În jur de 25.000, aproximează organizatorii. Interzicerea grătarelor pentru mici şi porumb copt i-a nemulţumit pe unii, însă a fost pe placul majorităţii.

„Fumul de mititei la grătar nu are de-a face cu atmosfera de festival medieval", susţine Dorin Boboacă, unul dintre tinerii veniţi cu chitara în spate de la Constanţa.

Un spectacol care redă execuţia unor „hoţi de cai" a fost jucat ieri seară, în ultima zi a Festivalului „Sighişoara Medievală", după ce, în seara anterioară, o „vrăjitoare" a scăpat de arderea pe rug, întrucât ploaia a udat paiele.

În ultima zi a festivalului, au avut loc şi Parada Cavalerilor, concursuri şi lupte cavalereşti, şcoli de lupte medievale, de dans medieval, turniruri cavalereşti, spectacole de iluzionism, dar şi de jonglerie, concerte şi piese de teatru medieval şi o şcoală de tras cu arcul, inclusiv pentru copii.

Aseară, la ora 23.00, era programată „Marea Retragere cu Torţe", la care urmau să participe toate cele 13 ordine cavalereşti prezente la această ediţie a festivalului. Potrivit organizatorilor, nu mai puţin de 25.000 de persoane au participat la această ediţie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite