Românul care a ajutat la descoperirea serului Johnson&Johnson: Persoanele cu sistem imunitar compromis nu se pot proteja chiar dacă se vaccinează VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Apetri spune că nu a avut încă ocazia să fie vaccinat anti-Covid  din cauza modului în care se derulează campania de vaccinare în Olanda FOTO captură Europa FM
Adrian Apetri spune că nu a avut încă ocazia să fie vaccinat anti-Covid  din cauza modului în care se derulează campania de vaccinare în Olanda FOTO captură Europa FM

Adrian Apetri, unul dintre cercetătorii care au participat la descoperirea vaccinului împotriva coronavirusului de la Johnson&Johnson a dezvăluit cum a ajuns să lucreze pentru gigantul farmaceutic, precizând însă că el nu a reuşit încă să se vaccineze. Specialistul atrage atenţia declarând că „dacă nu ne vaccinăm, toată planeta este potenţial vulnerabilă”.

„Persoanele cu sistem imunitar compromis nu se pot proteja chiar dacă se vaccinează... Asta înseamnă că cel care nu se vaccinează e o bombă cu ceas când se afla in jurul celui bolnav cu sistem imunitar compromis. 

Virusul trăieşte în organisme vii… acolo se conservă şi se adaptează prin mutaţii ca să se protejeze împotriva anticorpilor. Asta înseamnă că domnii care nu se vaccinează pot facilita apariţia unor mutanţi .. Ei bine aceşti mutanti pot sa fie transmişi şi, în cazuri nefericite, mutaţiile respective nu vor mai putea fi neutralizate de anticorpii rezultaţi în urma vaccinului iniţial.. ceea ce înseamnă că, din nou, toata planeta este potenţial vulnerabilă”, este mesajul scris de Adrian Apetri, după o emisiune la un post de televiziune, mirat de părerile împotriva vaccinării, se arată înt-o postare a lui Cătălin Striblea, pe blogul său, stiriblea.ro

Adrian Apetri lucrează în Olanda, la Janssen, companie deţinută de gigantul farmaceutic Johnson&Johnson. Cercetătorul român este directorul ştiinţific al Departamentului de Biofizică şi Procese Analitice. Mai simplu, departamentul condus de Adrian Apetri verifică chiar calitatea acestui vaccin.

Cercetătorul a acordat un interviu postului de radio Europa FM, în care povesteşte cum a ajuns să lucreze pentru gigantul farmaceutic.

„Am început în 2009 la o companie care se numea la momentul respectiv Crucell, numele venind de la „crucial cell”, celulă crucială, această celulă este folosită în prezent la producerea vaccinului. Johnson & Johnson ne-a achiziţionat 2 ani mai târziu şi de atunci pot să mă consider ca şi parte a companiei, corporatist, cum s-ar spune. În momentul de faţă sunt, în traducere liberă, director ştiinţific al Grupului de Biofizică şi Procese Analitice”, a declarat Adrian Apetri.

În mod paradoxal, Adrian Apetri spune că nu a avut încă ocazia să fie vaccinat anti-Covid cu serul la crearea căruia a contribuit, din cauza modului în care se derulează campania de vaccinare în Olanda.

„Eu încă nu am avut şansa să mă vaccinez, colegii mei încă nu au avut şansa să se vaccineze, dacă nu au avut cumva o condiţie care le-ar fi asigurat acest numit privilegiu. În Olanda, ritmul de vaccinare este incredibil de lent. Chestia dureroasă e că compania noastră a cerut guvernului olandez o oarecare prioritate pentru angajaţii firmei, pentru că lucrăm la acest vaccin şi aş spune că există un interes să fim vaccinaţi. Această cerere a fost declinată politicos şi aşteptăm, stăm la coadă. Cunosc oameni care s-au dus în România să se vaccineze, probabil Guvernul României ar trebui să-şi exprime îngrijorarea cu situaţia din Olanda şi alte ţări din Vest”, a explicat cercetătorul Adrian Apetri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite