România se topeşte la sfârşit de iulie. A fost emisă o informare de caniculă: temperaturile se apropie de 40 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În următoarele patru zile vomr avea parte de temperaturi de aproape 40 de grade
În următoarele patru zile vomr avea parte de temperaturi de aproape 40 de grade

Specialiştii au emis o informare de caniculă, aceasta fiind valabilă până la sfârşitul lunii iulie. Sunt anunţate temperaturi de aproape 40 de grade Celsius. Cu toate acestea, sunt anunţate şi furtuni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de caniculă valabilă pentru zilele de 28, 29, 30 şi 31 iulie.

În intervalul menţionat, în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica. În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36 - 37 de grade, iar în cursul nopţilor minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. 

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, centru şi zona de munte”, anunţă ANM.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite