Regizorul Cristian Nemescu, ucis într-un cumplit accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vinovat fiind un cetăţean britanic, aflat la volanul unui Porsche Cayenne, care a trecut pe roşu, spulberând un taxi care circula regulamentar. Conform Brigăzii de Poliţie Rutieră, acesta este

vinovat fiind un cetăţean britanic, aflat la volanul unui Porsche Cayenne, care a trecut pe roşu, spulberând un taxi care circula regulamentar. Conform Brigăzii de Poliţie Rutieră, acesta este cel mai grav accident care a avut loc în Capitală de la începutul acestui an. Ali Imran, cetăţean englez cu reşedinţa în Emiratele Arabe Unite, circula cu aproximativ 140 km/h pe Splaiul Independenţei, dinspre Piaţa Operei către Podul Cotroceni. La intersecţia cu strada ştirbei Vodă, acesta nu a ţinut cont de culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin un taximetru Dacia Logan, care venea dinspre Academia Militară spre strada Berzei. În urma impactului, Loganul s-a răsturnat, taximetristul şi cei doi clienţi ai săi au murit, iar cele cinci persoane aflate în Porsche au fost rănite. Radu Dumitru Arustei, taximetristul, Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, pasageri ai Loganului, au fost scoşi din maşină la aproape o oră de la producerea accidentului, cu toate eforturile făcute de către o echipă de descarcerare. Toţi trei au murit în drum spre spital. şoferul autoturismului Porsche Cayenne, Ali Imran, în vârstă de 40 de ani, a fost şi el grav rănit şi transportat la Spitalul Universitar din Capitală, unde se află sub supravegherea medicilor. Alţi trei cetăţeni englezi au fost răniţi, doi dintre ei fiind internaţi. În maşina englezului se mai afla un român, Ciprian Sandu, din Bacău, care acum se află la domiciliu, în afara oricărui pericol. Imediat după impact, câteva zeci de taximetrişti s-au strâns la locul accidentului, de teamă că englezul nu va fi cercetat de poliţie. Până la urmă, poliţiştii au reuşit să-i ţină în frâu, neexistând alte incidente.

Soferul vinovat a fost audiat de procurori
Ali Imran, şoferul Porsche-ului, a plecat din spital, ieri, însoţit de poliţişti, pentru a da declaraţii în faţa procurorilor de la Parchetul Capitalei. Bărbatul are fracturi costale şi a fost supus unei investigaţii la torace. Alţi doi pasageri ai maşinii erau internaţi, ieri, la Spitalul Universitar Bucureşti cu politraumatisme cerebrale, toracice şi abdominale minore. Potrivit medicului primar Silvia Nica, unul dintre ei avea o rană la scalp, pe care medicii au suturat-o. Cei doi au fost examinaţi complet şi nu prezintă leziuni care să pună probleme chirurgicale, dar vor mai fi ţinuţi sub supraveghere. Un al treilea cetăţean britanic şi românul care se aflau în autoturism au părăsit spitalul ieri dimineaţă, după ce au fost examinaţi şi s-a constatat că au suferit doar contuzii.

Cine a fost Cristian Nemescu?
Cristian Nemescu este unul dintre regizorii de succes ai noului val. A realizat filmele de scurt şi mediumetraj "Poveste la Scara C" şi "Marilena de la P7", cu care a participat la numeroase festivaluri internaţionale. Născut la Bucureşti la 31 martie 1979, Nemescu a câştigat peste 20 de premii, printre care "Marele Premiu" la "NYU International Student Film Festival" din New York, Premiul Special al Juriului" la "Bruxelles Short Film Festival" din Belgia, "Public's Choice" la "Milano Film Festival" din Italia, "Premiul Publicului" la "Internationale Grenzland Filmtage Festival" din Germania. Cu "Marilena de la P7", regizorul a participat anul acesta la Cannes. De curând, el a terminat filmările la primul lui lungmetraj, "California Dreaming", cu Armand Assante în rolul principal. Inginerul de sunet Andrei Toncu a colaborat cu Nemescu la toate cele trei filme menţionate.

Cele mai multe accidente grave au loc în zilele de marţi şi joi
O statistică a poliţiei arată că cele mai multe accidente cu urmări grave se produc, în Capitală, în zilele de marţi şi joi. Numai în primele şase luni ale acestui an, în Bucureşti s-au produs 373 accidente grave, în care au murit 48 de oameni, iar 352 de persoane au fost rănite grav.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite