Primul spital din România accesibilizat cu plăcuţe de orientare pentru persoanele cu deficienţe de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul Clinic Fundeni - primul spital dotat cu plăcuţe pentru persoanele cu deficienţe de vedere
Institutul Clinic Fundeni - primul spital dotat cu plăcuţe pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Începând de miercuri, Institutul Clinic Fundeni este primul spital din România complet accesibilizat cu plăcuţe de orientare pentru persoanele cu dificienţe de vedere.

Concret, proiectul care a vizat asigurarea accesului persoanelor cu handicap în spaţiul public, prin eliminarea barierelor de orice natură, a fost realizat cu ajutorul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - InfoCons şi a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

„În vederea recunoaşterii şi respectării dreptului persoanelor cu dizabilităţi de a beneficia de măsuri care să le asigure autonomia, integrarea socială şi profesională, precum şi participarea activă la viaţa comunităţii, instituţiile publice şi anumiţi operatori privaţi trebuie să adapteze clădirile civile şi spaţiul urban la nevoile individuale şi colective ale persoanelor cu deficienţe de vedere”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit iniţiatorilor, demersurile lor sunt în conformitate cu acţiunile Uniunii Europene şi cu legislaţia naţională în vigoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite