Prima Fabrică de Bere din România își deschide în premieră porțile pentru oaspeți!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima Fabrică de Bere din România
Prima Fabrică de Bere din România

Timişoara, 3 octombrie 2012 - Fabrica de Bere Timişoreana, cea dintâi fabrică de bere din România, își va deschide porțile pentru oaspeți pe 13 și 14 octombrie.

 Este pentru prima dată în istoria de aproape 300 de ani când timișorenii vor avea ocazia să parcurgă un tur complet al Fabricii atestate documentar la 1718.

În weekendul 13-14 octombrie, Timișoreana organizează "Zilele Porților Deschise" la Fabrica de Bere Timișoreana (Str. Ștefan cel Mare, nr. 28). Va fi un sfârșit de săptămână plin de voie bună, pentru că oaspeții vor fi întâmpinați la Fabrică de Maestrul Berar, care le va împărtăși istoria unei beri cu o tradiție de aproape 300 de ani.

"Fabrica a fost cu drag construită pentru timișoreni! Iar istoria ei s-a împletit mereu cu istoria orașului, de nici nu mai știu care a influențat mai tare pe care.", este începutul declarației Maestrului Berar. Tot de la el am mai aflat aspecte referitoare la istoria fabricii, aspecte pe care sigur nu le cunoașteți:

• Înființarea fierbătoriei de bere nu a fost o întâmplare, ci o necesitate: suplinea lipsa apei bune de băut și hranea soldații.
• Fabrica de bere a fost una dintre primele premiere ale Timișoarei, fiind urmată de altele care au făcut ca acest oraș să devină "Orașul premierelor'': primul oraș cu iluminat stradal (cu lămpi, gaz si apoi electric), prima stradă asfaltată sau primul tramvai electric.
• În anul 1920, Timișoreana, o bere soldățească, iubită de tot poporul, devine berea preferată a regelui Ferdinand I, ca dovada a maiestriei berarilor ce au lucrat din generatie in generatie in aceasta fabrica.

În încheiere Maestrul Berar a lansat o invitație tuturor timișorenilor: "Pe 13 și 14 octombrie va aștept să aflați tainele primei Fabrici de Bere din România".

Pentru a participa la turul Fabricii de Bere, timișorenii au la dispoziție trei moduri de înscriere:
• căruța Timișoreana ce va fi prezentă în perioada 5-7 octombrie in Piața Operei
• aplicația special creată pe pagina de Facebook a berii Timișoreana prin care să se înscrie în concurs: http://www.facebook.com/BereTimisoreana. Perioada de înscriere este 27 septembrie - 11 octombrie
• info line 031 417 85 60, apel cu tarif normal, disponibil în intervalul orar 09:00 - 18:00

Notă: Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd's, Stejar și Pilsner Urquell.

SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 mărci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tări. Portofoliul grupului include mărci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de băuturi răcoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola. Pentru mai multe informaţii despre Ursus Breweries vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro sau www.desprealcool.ro

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite