Prescurtarea „OMG“, veche de când lumea. A fost folosită prima oară într-o scrisoare, în urmă cu aproape 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraza a fost inclusă în 2011 în dicţionarul Oxford
Fraza a fost inclusă în 2011 în dicţionarul Oxford

Prescurtarea „OMG” („Oh My God!”), folosită des în limbajul tinerilor din Occident, a fost folosită pentru prima oară în urmă cu aproape un secol, arată o scrisoare trimisă de lordul Fisher premierului britanic Winston Churchill.

Prescurtarea lui „Oh! My God!” („Dumnezeule”) apare într-o scrisoare din 1917, când amiralul britanic John Arbuthnot Fisher îi relata premierului Churchill despre câteva titluri de ziare „foarte deranjante” despre primul Război Mondial. Lordul Fisher scrie în respectiva scrisoare: „I hear that a new order of Knighthood is on the tapis — O.M.G (Oh! My! God!)— Shower it on the Admiralty!” (Am auzit că un nou ordin al Cavalerilor este la ordinea zilei - Dumnezeule! - Copleşiţi Amiralitatea!!).

Fraza „Oh My God”, incluse în dicţionarul Oxford în 2011, este folosită în conversaţii pentru a exprima surprinderea, ruşinea, exaltarea şi dezgustul. De obicei, este folosită de fete şi se pare că fraza a apărut în limbajul comun datorită prescurtărilor din camerele de chat, scrie „Daily Mail”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite