Peste 7.000 de poliţişti, mobilizaţi pentru examenul naţional de evaluare a elevilor de clasa a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a, care se desfăşoară în perioada 4-12 mai, Poliţia România a mobilizat peste 7.000 de poliţişti în zona celor aproape 6.000 de unităţilor de învăţământ din ţară.

Peste 7.000 de poliţişti, din care 6.057 de ordine publică, însoţiţi de alte forţe, vor include unităţile de învăţământ pe itinerarile de patrulare. Totodată, peste 900 de poliţişti rutieri vor desfăşura activităţi pentru fluidizarea traficului rutier în zona instituţiilor de învăţământ.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru combaterea cerşetoriei, a vagabondajului şi a comerţului ambulant neautorizat.

Astăzi, începând cu ora 12.00, se desfăşoară prima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a - Limba şi literatura română. La această probă, participă 206.117 elevi, care vor susţine examenul în 5.955 de unităţi şcolare.

Joi, 6 mai, urmează susţinerea probei scrise la Limba şi literatura maternă, iar în data de 12 mai, a probei scrisă la matematică. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, cu două perioade. În caz de absenţă, acesta poate fi susţinută într-o sesiune ulterioară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite