Parlamentul European vine în sprijinul pasagerilor ale căror comapanii aeriene dau faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii europeni susţin ca pasagerii care au rezervat bilete de avion la companiile aeriene care au dat faliment să fie despăgubiţi. În acest sens,  plenul Parlamentului European a adoptat o rezoluţie.

Astfel, Comisia Europeană este invitată să examineze posibilitatea unei propuneri legislative până la 1 iulie 2010, al cărui obiectiv să fie acordarea unor despăgubiri pasagerilor companiilor care intră în faliment, sau care fac anumite aranjamente financiare şi administrative.

"Propunerea legislativă ar trebui să definească inclusiv principiul resopnsabilităţii reciproce pentru pasageri şi pentru toate companiile aeriene care zboară spre aceeaşi destinaţie şi care au locuri disponibile şi care ar putea astfel asigura repatrierea acelor pasageri care se regăsesc blocaţi într-un aeroport străin, în caz de faliment al companiei aeriene", se arată în citat.

Parlamentarii au oferit ca exemplu compania aeriană Sky Europe din această vară, care nu au oferit nicio despăgubire clienţilor şi pentru biltele achiziţionate: "S-au regăsit blocaţi la destinaţia călătoriei, fără a putea să utilizeze biletul de întoarcere", se mai arată în comunicat, citează NewsIn.

Reprezentanţii Parlamentului European prpoun mai multe soluţii, printre care se numără şi asigurarea obligatorie pentru companiile aeriene, precum şi stabilirea unui fond de garanţie. Aceştia susţin şi existenţa unor servicii de asigurare volunatră pentru pasageri, pe care comapniile ar trebui să le propună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite