Octavian Jurma a anunţat că fiul său cel mare s-a infectat şi avertizează: Dacă incidenţa depăşeşte 6 la mie, probabilitatea de infectare este de 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Comisia Europeană
Foto Comisia Europeană

Medicul Octavian Jurma anunţă, marţi, că fiul său cel mare, elev în clasa a XI-a, s-a infectat cu coronavirus şi critică deciziile autorităţilor, acuzându-le că nu au luat nicio măsură pentru protejarea copiilor în cel de-al cincilea val al pandemiei.

Probabilitatea ca un copil care merge la şcoală în mediu urban să se infecteze este de 100% în două săptămâni după ce se depăşeşte incidenţa de 6 la mie”, susţine medicul.

„Momentul acela in care statistica devine realitate a ajuns si la noi in familie. Baiatul nostru cel mare, elev in clasa a XI-a, e pozitiv.

Guvernul a refuzat sa ne permita sa ne retragem copiii in case in fata valului de infectari, astfel incat sa faca scoala online sanatosi de acasa. Prin urmare ii trimite pandemia infectati acasa, astfel incat fac scoala online bolnavi de acasa.

Gasiti voi logica prin care "online bolnav" e mai bine decat "online sanatos", ca acestea sunt singurele optiuni in timpul unui val pandemic daca nu faci nimic pentru siguranta copiilor in scoala.” a scris medicul pe Facebook.

Acesta susţine că apărarea împotriva COVID19 ar fi trebuit organizată în fronturi, cu linii clare de apărare publică succesivă.  

„În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos. În valul 4-Delta, Guvernul a decis, fără nicio raţiune medicală sau umană, să mute copiii în linia 1 a frontului COVID-19 şi apoi au decis să suspende măsurile de siguranţă decât să trecă în online. În valul 5-Omicron au decis şi că ne vor ţine copiii în linia 1 până când se vor internă suficient de mulţi adulţi în spitale pentru a justifică renunţarea la infectarea copiilor”, a mai scris medicul.  

Acesta susţine că singura barieră este apărarea individuală: vaccinare, portul măştii FFP2, distanţare fizică, testare.  

„Singură vulnerabilitate pe care nu o putem închide individual este prezenţa copiilor la şcoală (...) Consecinţa se vede în spitale unde aproape 1 din 10 internaţi este minor. Pur şi simplu criteriile alese pentru trecerea unei clase în online, garantează că în această perioada şcolile sunt adevărate centre de infectare, mult mai eficiente decât centrele de vaccinare care sunt aproape abandonate odată cu abandonarea campaniei de vaccinare”, a mai scris medicul.  

Octavian Jurma afirmă că părinţii nu vor uita prea curând partidele care i-au obligat să-şi trimită copiii la şcoală în plin val pandemic.  

Potrivit datelor transmise, marţi, de autorităţi, media naţională a infectărilor a ajuns la 8,32 la mie, majoritatea judeţelor fiind în scenariul roşu. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri