Nevaccinaţii readuc restricţiile în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile revin în Europa din cauza celor nevaccinaţi
Restricţiile revin în Europa din cauza celor nevaccinaţi

Pe fondul creşterii semnificative a ratei de infectare înregistrate îndeosebi în rândul persoanelor nevaccinate, tot mai multe ţări europene revin la restricţii anti-pandemie. După Olanda, care a reimpus obligativitatea măştii sanitare în numeroase locuri publice şi extinderea utilizării certificatului COVID-19, tări precum Austria, Danemarca, Belgia şi Slovacia au luat măsuri dure.

Concret, guvernul austriac a sporit numărul de poliţişti pe străzi, pentru a impune respectarea noilor măsuri intrate în vigoare. Este vorba de aşa-numita regulă 2G care prevede că doar vaccinaţii şi cei trecuţi prin boală au acces la servicii şi evenimente publice. În plus, cancelarul austriac a avertizat populaţia că măsurile nu vor fi ridicate înainte de sfârşitul anului, aşadar de Crăciun va fi lockdown pentru nevaccinaţi.

Pe de altă parte, ministrul danez al Economiei, Simon Kollerup, a anunţat că de vineri va fi din nou necesar „paşaportul” COVID-19 pentru accesul în restaurantele şi cluburile din Danemarca. Documentul atestă vaccinarea, însănătoşirea sau deţinerea unui test negativ şi este obligatoriu pentru adulţi şi pentru tinerii în vârstă de peste 15 ani, inclusiv pentru participarea la evenimente publice cu un număr mare de persoane, cum ar fi conferinţele şi târgurile, precum şi pentru vizitatorii spitalelor sau parcurilor de distracţii.

Apoi, în şcolile din Belgia este obligatorie purtarea măştilor de protecţie, pentru toţi elevii mai mari de 12 ani şi, fireşte, pentru profesori.

Mai mult, în Slovacia, hotelurile, barurile şi restaurantele din mai bine de jumătate de ţară au fost închise, din cauza noului val de infectări cu coronavirus. Şi nu e singura restricţie introdusă luni: sălile de sport şi bazinele de înot au fost la rândul lor închise, iar măştile sunt obligatorii atât în interior, cât şi în exterior.

De asemenea, Guvernul britanic a somat cadrele medicale din sistemul public să se vaccineze până cel târziu pe 1 aprilie 2022, dacă vor să îşi păstreze locul de muncă. Măsura vine după ce mai multe ţări precum Italia, Grecia şi Franţa au impus deja vaccinarea obligatorie a personalului medical.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite