Ministerul Sănătăţii a lansat o campanie de promovare a vaccinării. Sorina Pintea: „Toate vaccinurile din programul naţional se găsesc pe stoc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a lansat, marţi, campania de vaccinare „Copilăria, cel mai frumos cadou”, o continuare a campaniei de imunizare demarată de instituţie anul trecut, în colaborare cu UNICEF România.

„La Coţofeneşti au fost vaccinaţi în jur de 100 de copii. La Buhuşi s-a reuşit recuperarea vaccinării la 80 de copii. În Strehaia în două zile au fost vaccinaţi 90 de copii. Poate că vi se par copii puţini ca şi număr dar fiecare copil este extraordinar de important”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Ministrul a amintit că sunt multe cazuri pe care le-a întâlnit în teren şi care au surprins-o. De pildă, la Coţofeneşti o fată de 12 ani a venit să îşi imunizeze copilul de câteva luni. „Sunt multe mămici care nu vor să îşi vaccineze copiii pentru că nu sunt informate”, a completat ministrul Sănătăţii.  

La rândul său, profesorul Alexandru Rafila, şeful Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că s-au făcut foarte mari eforturi pentru ca acea campanie de vaccinare demarată de Ministerul Sănătăţii în a doua jumătate a anului trecut să aibă rezultatele aşteptate. 

„Dacă nu vom reuşi să păstrăm acoperirea vaccinală la 95%, cât este pragul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), se va acumula o cohortă de copii nevaccinaţi. Ne găsim într-o situaţie favorabilă în momentul de faţă. În regiunea europeană a OMS, care are ca ţintă eliminarea rujeolei, doar 34 de state din cele 53 au reuşit să elimine rujeola”, a explicat Rafila. 

În ceea ce priveşte vaccinurile din programul naţional de vaccinare, acestea „se găsesc pe stoc”, a completat şi ministrul Sănătăţii. 

„Nu există sincope în aprovizionarea cu vaccinuri. La nivel naţional, avem vaccin pentru două-trei luni de zile, ţinem legătura cu societatea medicilor de familie. Eu, personal, vă asigur că nu vor mai fi sincope în aprovizionare. Am promis că vom asigura vaccinurile antigripale începând cu 15 septembrie şi aşa a fost”, a conchis ministrul Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite