Ministerul Educației preferă să suspende cursurile decât să țină elevii în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educației se arată îngrijorat de actualele condiții meteorologice. De aceea, a cerut inspectoratelor școlare să ia măsuri în perioada în care s-a instituit Cod galben de ger, astfel încât elevii şi profesorii să nu fie expuşi la frig.

"Potrivit raportărilor inspectoratelor şcolare judeţene, centralizate duminică, 29 ianuarie 2012, ora 15.00, un singur judeţ întâmpină probleme din cauza ninsorilor şi a viscolului din ultimele zile. Astfel, în judeţul Argeş, două unităţi de învăţământ vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, citat de Mediafax.

Ieşenii au îngheţat de frig la minus 13 grade Celsius. Vezi cum s-au apărat de ger FOTOGALERIE

Prioritar nu este prezența elevilor la școală, ci siguranța și sănătatea acestora, a declarat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea.

Ministerul Educației a ținut să reamintească părinților recomandările făcute de specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, care atenţionează că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, trebuie evitată expunerea la frig a copiilor.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie, când sunt aşteptate temperaturi între -25 şi - 15 grade Celsius, atenţionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramureş. Județele Caraş Severin, Timişoara, Arad, Bihor şi Satu Mare nu sunt cuprinse în avertizare, ele rămânând sub Cod verde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite