Iohannis a ieşit la strâns gunoaie. „Natura trebuie păstrată curată. Natura şi curăţenia nu au culoare politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, marţi, speranţa că mulţi români vor participa pe 15 septembrie, ca voluntari, la campania organizată de „Let's do it, Romania“  de curăţare a mediului înconjurator, prin care se sărbătoreşte „Ziua de curăţenie“ la nivel mondial.

„E deosebit de important să înţelegem că natura trebuie păstrată curată. Sper ca pe 15 septembrie să fie foarte mulţi români care pariticpă în calitate de voluntari la «Let's do it, Romania». Este o acţiune pentru o natură curată. Prin astfel de acţiuni dăm şi un exemplu foarte bun pentru generaţiile de copii“, a spus preşedintele, care a participat la  o acşiune de ecologizare în Pădurea Cernica, alături de echipe de voluntari din cadrul 

„Let's do it, Romania“.

Întrebat dacă şi politicienii ar ttrebui să participe, şeful statului a subliniat că e important să participe cât mai multţi oameni. „Natura şi curăţenia nu au culoare politică. Sper să fie cât mai mulţi care participă“, a declarta Klaus Iohannis.

Imagine indisponibilă

FOTO Inquam Photos / George Călin

Pe 15 septembrie, la nivel mondial se sărbătoreşte World Cleanup Day (Ziua Mondială a curăţeniei, n.r.). Cu această ocazie, „Let's do it, Romania“ îşi propune să organizeze cea mai ambiţioasă acţiune civică de până acum: implicarea unui milion de români la ziua de curăţenie. La nivel internaţional, mişcarea va uni 150 de ţări care vor face curăţenie în aceeaşi zi. 

Obiectivul campaniei este de a mobiliza 5% din populaţia globului pentru a produce o schimbare reală de comportament faţă de resurse şi faţă de deşeurile generate.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite