Începe Loteria Vizelor 2013. Vezi aici ce trebuie să faci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou program Loteria Vizelor pentru 2013 începe, din data de 4 octombrie, informează Ambasada Statelor Unite la Bucureşti care precizează că România este şi în acest an printre ţările ai căror cetăţeni sunt eligibili pentru o astfel de viză.

Cei care doresc să aplice pot face acest lucru o pot face în perioada 4 octombrie - 5 noiembrie. Cei interesaţi pot descărca formularul electronic de înscriere de la adresa www.dvlottery.state.gov , precizează ambasada, care le recomandă aplicanţilor să evite înscrierea în ultima săptămână.

Persoanele care se înregistrează în program nu sunt obligate să plătească nicio taxă.

Pentru a fi eligibili în programul Loteria Vizelor, aplicanţii trebuie să fie originari dintr-unul din statele eligibile şi să îndeplinească fie criteriile de educaţie, fie pe acelea legate de experienţa în muncă. Legislaţia americană prevede că cei care aplică pentru Loteria Vizelor trebuie să aibă cel puţin studii liceale sau să fi avut, în ultimii cinci ani, cel puţin doi ani de experienţă în muncă. Detalii legate de experienţa profesională se pot găsi aici.

Cei care au aplicat pentru o viză în cadrul acestui program trebuie să păstreze pagina de confirmare a înscrierii până la 30 iunie 2013.

Informaţiile despre rezultatele programului Loteria Vizelor 2013 vor fi disponibile începând din 1 mai 2012 până la 30 iunie 2013. Rezultatele vor fi disponibile online, nu se vor trimite pe mail şi nu vor fi aduse la cunoştinţă de către serviciile ambasadei sau consulatului american, scrie Mediafax.

Anul acesta, 22.000 de persoane, printre care şi români, au fost înştiinţate greşit, din cauza unei erori tehnice, că au fost selectate în programul Loteria Vizelor 2012. Astfel, pentru prima oară în istoria de zece ani a Loteriei Vizelor o extragere a fost anulată, fiind necesară o nouă selecţie.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite