Gripa continuă să facă ravagii în România. 109 decese au fost înregistrate în ultimele luni, faţă de 27 câte s-au produs în sezonul precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţie îngrijorătoare provocată de gripă FOTO Adevărul
Situaţie îngrijorătoare provocată de gripă FOTO Adevărul

Situaţie îngrijorătoare provocată de gripă: în acest sezon gripal au fost înregistrate 109 decese, în condiţiile în care în sezonul precedent au murit 27 de persoane. Aşa arată ultima raportare a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Concret, la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, gripă clinică, infecţii respiratorii acute şi pneumonii a fost de 114.000, cu 33,5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (85.362) şi cu 2,5% mai mic faţă de cel înregistrat săptămâna precedentă (116.846). 

Potrivit INSP, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în Bucureşti, în judeţul Braşov şi în judeţul Sibiu. În alte judeţe au fost înregistrate cazuri sporadice.

În ceea ce priveşte numărul de cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, până acum au fost 1.560 de cazuri confirmate, 370 de cazuri de tip A, subtip H1, 1.047 de cazuri tip B, 52 de cazuri tip A, subtip H3, 88 de cazuri tip A, nesubtipat şi trei cazuri coinfecţie AH1 şi B. 

Referitor la numărul de decese confirmate cu virus gripal, 56 dintre acestea sunt tip A, subtip H1pdm09, două sunt tip A nesubtipat şi 50 sunt tip B. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite