Gigantul PwC, prezent şi în România, renunţă la programul tradiţional de lucru şi îşi lasă noii angajaţi să lucreze cum vor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania PricewaterhouseCoopers a venit cu o soluţie pentru noii angajaţi ai firmei, renunţând la tradiţionalul program 09.00 - 17.00. Angajaţii pot opta pentru propriul program, informează presa internaţională.

PwC încearcă astfel să obţină cele mai bune rezultate din forţa de muncă a tinerilor săi, oferindu-le posibilitatea de a-şi alege orele în care doresc să lucreze, în funcţie de propriul ritm şi program. 

Concret, măsura luată de companie vine în întâmpinarea noilor angajaţi, peste 2.000 de persoane fiind deja atrase de noua schemă propusă de angajator. 

Potrivit Dailymail.com, angajaţilor li se permite să aleagă un anumit model pe care să-l urmeze atunci când vine vorba de programul de lucru, astfel că aceştia pot să lucreze mai puţine zile pe săptămână sau mai puţine luni în decursul unui an. 

Noul program pare să fie unul popular, arată sursa citată. Inclusiv directorul de HR al PricewaterhouseCoopers susţine că programul de lucru flexibil poate fi extrem de benefic pentru companie. 

„Oamenii presupun că dacă lucrezi pentru o companie foarte mare trebuie să se adapteze la programul tradiţional de muncă. Vrem să subliniem că în cazul nostru nu este chiar aşa. Tocmai pentru a-i atrage pe cei mai buni, conştientizăm că trebuie să le oferim flexibilitate, opţiuni diferite ale programului de lucru şi posibilităţi de reconversie celor care vor să îşi reia activitatea”, a declarat Laura Hinton, şefa HR. 

Solicitările pentru noul program de lucru au venit în special de la contabili, auditori şi persoane cu experienţă în managementul proiectului. 

PwC este o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu mai mult de 236.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite