Echipele României au obţinut şapte medalii la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de seniori şi juniori ale României au obţinut şapte medalii la ediţia 2017 a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria: patru medalii de aur şi trei medalii de bronz, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Ştefan Constantin-Buliga (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Cei trei elevi laureaţi cu bronz, componenţi ai lotului de juniori, sunt Daniel-Ştefan Boni (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). Din echipă a făcut parte şi Mircea Donciu, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpicii români au fost însoţiţi şi pregătiţi de profesorii Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) şi Adrian Panaete (Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani), respectiv de studenţii Lucian Bicsi şi Teodor Stelian Ionescu, ambii de la Universitatea Bucureşti.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-26 noiembrie, fiind la a VIII-a ediţie în format internaţional (iniţial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatică din ţara gazdă). Au participat loturi naţionale şi echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite