Cum ne-au dus de nas aleşii locali: ce ne-au promis în campaniile electorale şi ce-au făcut. Hunedoara: bălării, în loc de plajă, lângă Lacul Cinciş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul campaniilor electorale, edilii au făcut numeroase promisiuni, dar odată cu dobândirea statutului s-a stins şi entuziasmul acestora, dar şi lucrurile promise. Printre cele mai neobişnuite promisiuni s-a numărat amenajarea unei plaje pe un lac hunedorean.

Adevarul.ro vă prezintă lista promisiunilor făcute de edili în timpul campaniilor electorale şi cum au ajuns să rămână nişte simple cuvinte. 

Şoseaua ocolitoare făcută doar pe jumătate - cea mai vizibilă nerealizare a edililor Zalăului

Şoseaua ocolitoare care să scoată traficul greu din Zalău rămâne la stadiul de deziderat, după ce, din cauza poligonului de tragere situat pe traseul şoselei, proiectul stă împotmolit la jumătate de trei ani.

În lipsa unei şosele ocolitoare a Zalăului, tot traficul greu de pe ruta Cluj - Satu Mare se face pe singurul bulevard din Zalău, cu ocolirea centrului oraşului pe strada Tudor Vladimirescu şi apoi pe Kossuth. Dincolo de supraaglomerarea traficului, trecerea maşinilor de mare tonaj prin oraş a cauzat, de-a lungul timpului, şi accidente, frecvente mai cu seamă în curba de pe strada Kossuth, unde se răstoarnă frecvent, din cauza balansului, autocamioane încărcate cu mărfuri.

Topul promisiunilor fanteziste ale primarului Hunedoarei: plajă pe Lacul Ciniş şi ştrand în Valea Seacă

În urmă cu un an, locuitorii Hunedoarei au avut parte de o campanie electorală dintre cele mai tensionate, desfăşurate în ultimii ani de candidaţii la funcţia de primar al municipiului. Rezultatele votului din 10 iunie 2012 au fost strânse şi l-au făcut câştigător pe fostul deputat Viorel Arion. Unul dintre atuurile sale au fost promisiunile menite să capteze atenţia alegătorilor.

Actualul primar a plusat în campania electorală din vara anului trecut cu promisiuni considerate fanteziste de mulţi dintre hunedoreni, care au reuşit să convingă însă o altă parte a localnicilor de intenţiile sale.

Printre cele mai ciudate iniţiative ale lui Viorel Arion s-au numărat: realizarea unei plaje pe malul Lacului Cinciş, transformarea vechiului ştrand al municipiului într-un complex de agrement şi repunerea în funcţiune a liniei de cale ferată îngustă pe care circula în trecut mocăniţa din Hunedoara spre Ţinutul Pădurenilor.

Campania a trecut, promisiunile au rămas. Pensia municipală, recuperarea Casei Căsătoriilor, problema câinilor vagabonzi, doar amintiri electorale

La un an de la câştigarea mandatului de primar de către Iulian Bădescu, multe din promisiunile din campania electorală sunt departe de concretizare. Pensia municipală promisă vârstnicilor, recuperarea Casei Căsătoriilor şi rezolvarea problemei câinilor maidanezi au rămas doar „momeli“ electorale.

În campania electorală pentru alegerile locale, din iunie 2012, o promisiune de campanie neobişnuită a candidatului USL pentru Primăria Ploieşti, Iulian Bădescu, făcea înconjurul ţării: acordarea unei pensii muncipale de 200 de lei ploieştenilor cu venituri modeste.

Promisiunea a stârnit rumoare, ba chiar a fost şi motiv de plângere penală, depusă de Iulian Bădescu, după ce ploieştenii au început să primească fluturaşi „otrăviţi“, în care mesajul era complet distorsionat, iar oamenii erau instruiţi să nu voteze cu Bădescu pentru că acesta vrea să le reducă pensiile la 200 de lei!

Promisiunile din campania preşedintelui CJ au rămas doar la stadiul de poveşti

După o lungă luptă electorală, luna iunie a anului trecut ia adus lui Zamfir Ciceu funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Programul pentru dezvoltarea Maramureşului propus în timpul  campaniei electorale l-a ajutat să obţină un total de 48.15%  din voturile cetăţenilor.

După mai bine de un an de la alegeri, preşedintele Consiliului Judeţean Zamfir Ciceu nu a realizat aproape nimic din ceea ce a promis în campania electorală. Promisiunile legate de racordarea la sistemele europene de transport rutier de tip autostrada, a proiectelor pentru reabiliatrea drumurilor judeţene sau a modernizării celor existente au rămas doar promisiuni. Pe lângă inexistenţa unei autostrăzi în Maramureş, drumurile judeţene sunt într-o stare deplorabilă, majoritatea dintre acestea fiind lăsate de izbelişte.

Nici lucrările legate de amenajarea celor 4 parcuri industriale sau modernizarea aeroportului Internaţional Baia Mare nu au fost încă demarate. Pe lângă lipsa acestor iniţiative, Aeroportul Internaţional Baia Mare se vede chiar nevoit să-şi desfăşoare activitatea cu mai puţini bani decât în 2012. 

La acest material au participat Olimpia Man, Cosmin Carp, Dana Mihai, Daniel Guţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite