CNAS anunţă că reglementările din sănătate instituite pe perioada stării de alertă rămân neschimbate până la sfârşitul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe data de 8 martie 2022. Foto: Arhivă
România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe data de 8 martie 2022. Foto: Arhivă

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, miercuri, că reglementările din sănătate instituite pe perioada stării de alertă vor rămâne neschimbate până la sfârşitul lunii martie.

”Reglementările din sistemul de sănătate instituite pe perioada stării de alertă rămân valabile până la data de 31.03.2022, chiar dacă starea de alertă a încetat începând din 09.03.2022”, a transmis CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează de asemenea că va anunţa în timp util reglementările care vor intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2022.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat marţi, că după ridicarea stării de alertă, începând de astăzi, şi eliminarea mai multor restricţii, se va menţine totuşi capacitatea de testare inclusiv în centrele de prelevare pentru ca oamenii să aibă acces la testare. 

Iar în ceea ce priveşte spitalele, Rafila a fost întrebat şi dacă vor mai fi spitale dedicate COVID după ieşirea din starea de alertă şi a răspuns că acestea vor funcţiona în "sistem combinat" , iar pe măsură ce numărul de pacienţi va scădea, şi activitatea acelor unităţi medicale va fi reluată.

"Spitalele vor funcţiona în sistem combinat. Adică unităţile sanitare care au tratat şi până acum pacienţi COVID vor trata în continuare. Avem 5.000 de pacienţi în spitale. Ei trebuie trataţi în continuare. Pe măsură ce numărul de pacienţi va scădea, şi activitatea spitalelor se va relua cu tot profilul de activitate pe care îl are fiecare unitate sanitară, încât să existe un proces gradual de reîntoarcere la normalitate şi în ceea ce priveşte acordarea serviciilor medicale, iar pentru acest lucru am discutat cu cei de la CNAS şi vom asigura şi o perioadă de tranziţie de finanţare la nivelul cheltuielilor efectuate pentru aceste unităţi sanitare. Discuţia a fost pentru data de 30 septembrie", a adăugat ministrul Sănătăţii.

România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe data de 8 martie 2022.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite