Ciocolatiu şi nunaţe de fructe exotice
0Hair styliştii dau tonul: se poartă toate nuanţele de cacao şi culorile kiwi, cherry, ananas. Sezonul toamnă-iarnă 2007/2008 stă sub semnul gastronomiei fine, al aromelor puternice sau
Hair styliştii dau tonul: se poartă toate nuanţele de cacao şi culorile kiwi, cherry, ananas.
Sezonul toamnă-iarnă 2007/2008 stă sub semnul gastronomiei fine, al aromelor puternice sau delicate. Părul împrumută culori din registrul culinar cel mai select, trimiţându-ne cu gândul la aromele dulci
ale copilăriei.
Culorile sezonului sunt toate nuanţele de ciocolata: simplă, neagră sau cu lapte, nuanţe pralinate sau caramel, cu accente de fructe confiate precum kiwi, ananas, portocale sau cireşe.
"Rezultatul este o feerie de texturi şi culori delicioase, uneori contrastante, linii destructurate care te duc cu gândul la plăcere senzorială, creativitate şi inovaţie, simţ ludic. Foarte plăcut pentru mine, care prefer naturalul, este că au revenit culorile naturale.
Culorile fructate sunt folosite în şuviţe, nu ca şi culori de fond!", spune Laurent Tourette, hair stylist şi ambasador L'Oreal. Acesta vă prezintă şi principalele trenduri în materie de tunsori: "Cel mai la modă este tunsoarea care (bob) la toate dimensiunile.
Părul este tuns în filaj pe o bază carre cu colturi lungi (foto kiwi). Sunt vizibile regiunile de culoare, în special cea kiwi. Bretonul este lung, oprindu-se chiar deasupra ochilor. Părul este intins cu placa şi apoi coafat cu ajutorul degetelor, pentru a conferi mişcare coafurii.
La nivel de machiaj, numai gura mizează pe glamour într-o nuanţă de roz pur. Ţesătura plastifiată cu reflexe de neon verde accentueaza ideea de dulce, aducând în acelaşi timp o notă futuristă pentru un look foarte modern". O altă variantă de şuviţe fructate este următoarea: dintr-un păr lung şi drept, cu meşele din faţă uşor filate şi ondulate şi breton scurt meşele "scapă" din coafura ridicată şi prinsă cu elastice la nivelul cefei.
Tenul este proaspăt şi pal, singura pată de culoare fiind pleoapele machiate în nuanţa turcoaz. Topul este realizat dintr-un material tip vinilin, care urmăreşte liniile corpului, iar nota de "bomboană" este dată de colierul cu bile rotunde în culori gurmande.
Coafurile lejere, vedetele sezonului
Pentru tunsorile părului lung, foarte potrivite sunt combinaţiile de ciocolată şi aur-luxul suprem (foto dreapta jos). Filajul în degrade pe linie verticală, foarte la modă în acest sezon, formează o cascadă de bucle ce acoperă umerii şi se revarsă către piept.
Pentru o armonie perfectă, tenul este bronzat, iar pleoapele sunt acoperite de o nuanţă aurie strălucitoare. Rochia aurie completeaza acest total look glamour.
Coafurile lejere sunt şi ele vedetele sezonului. La o coafură pe linie rotundă, în culoarea caramelului (dreapta mijoc) cu meşe mai lungi în faţă şi pe părti, părul este coafat uşor cu gel pentru structurare, lăsând însă libertate de mişcare şi senzaţia unei curgeri line. Machiajul propus este discret, dar gurmand, pleoapele şi buzele fiind de culoare caramel, iar rochia este metalizată.