Cîmpeanu: Scenariul hibrid nu mai există. Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto inquam photos
foto inquam photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că scenariul hibrid - cel care prevedea ca o parte dintre elevi să fie prezenţi în clasă, iar restul să înveţe online - nu mai există. "Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient", a susţinut el.

"Toţi elevii sunt în clasă în scenariul galben, toţi elevii de clasa a opta, toţi elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a. Decizia de astăzi, această funcţionare hibrid nu mai există", a afirmat, joi seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că în scenariul verde merg la şcoală toţi elevii, în cel galben merg cei până la clasa a patra, clasa a opta, clasele a XII-a şi a XIII-a, în timp ce clasele a cincea, a şasea şi a şaptea, dar şi a noua, a zecea şi a XI-a fac ore online.

"Sistemul hibrid dispare complet. Scenariul hibrid nu mai există. Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient şi mi se pare că este mult mai clar aşa, mai simplu şi mai clar", a adăugat ministrul Educaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

”Deci, repet: scenariul verde – toţi merg la şcoală. Scenariul galben – grădiniţele, clasele I-IV, VIII şi XII merg la şcoală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roşu, când se depăşeşte numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII şi liceele, dar continuă să meargă grădiniţele şi clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid, se merge în on-line”, a subliniat Klaus Iohannis.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite