Bucureşti: Filmul „Anthem” câştigă trofeul NexT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun scurtmetraj, de pe lista celor înscrise la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj şi Mediumetraj NexT, a fost declarat filmul "Imn/Anthem", al regizorului israelian Elad Keidan.

Filmul  a fost apreciat şi la Cannes, în 2008, unde i-a fost decernat premiul Cinefondation. Premiul oferit de NexT acestei producţii a fost suma de 4.000 de euro, oferiţi de Institutul Cultural Român şi produse profesionale pentru producţie de film în valoare de 3.000 de euro, oferite de Kodak Cinelabs România.

Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost câştigat de scurtmetrajul "Nunta lui Oli", în regia lui Tudor Jurgiu.
Câştigătorul premiului "Cristian Nemescu" pentru cel mai bun regizor a fost islandezul Runar Runarrson, pentru scurtmetrajul "2 Birds".

În cadrul Festivalului au mai fost premiate scurtmetrajele "Taxi Wala", în regia lui Lola Frederich, "The Dead Hear Not the Bells", în regia lui Benjamin Minguet, lungmetrajul "Fathers With Wings", de Radu Potcoavă, "Waiting for Tommy", de Tanuja Amarasurriya, şi "All my dreams on VHS", în regia lui Timothy X Atack, căruia i-a fost decernat premiul publicului.

Festivalul NexT a fost înfiinţat în urmă cu doi ani de Societatea Culturală NexT, fondată în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu, care şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, în august 2006.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite