Bilanţul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns la 177

0
Publicat:
Ultima actualizare:
177 de cadre medicale din Romania au fost infectate FOTO AFP
177 de cadre medicale din Romania au fost infectate FOTO AFP

Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, în România, a ajuns la 177, vineri, după ce 24 de angajaţi de la spitalele militare din Galaţi şi Focşani au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Alţi cinci medici de la Spitalul Militar din Galaţi au fost testaţi pozitiv, anunţă Ministerul Apărării, vineri, într-un comunicat. În plus, primele două cazuri de infectare de la Spitalul Militar din Foşcani au infectat alţi 19 angajaţi, personal medical şi auxiliar sanitar. Aşadar, numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 177.

„Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie. În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi”, a transmis MApN.

„Totodată, în urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv. În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi pentru depistarea contacţilor apropiaţi pentru cei nou confirmaţi şi spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficienţă a anchetei epidemiologice”, mai arată MApN.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite