AgION - efectul antibacterian al argintului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eficienta argintului in purificarea apei si prevenirea raspandirii bolilor este cunoscuta de secole. Efectul antibacterian al argintului este utilizat in multe produse medicale actuale. Argintul

Eficienta argintului in purificarea apei si prevenirea raspandirii bolilor este cunoscuta de secole. Efectul antibacterian al argintului este utilizat in multe produse medicale actuale. Argintul actioneaza pe trei cai pentru a dezactiva mecanismele din structurile celulare simple cu efect patogen: oxidarea catalitica, reactia cu membrana celulei si combinarea cu structura ADN. Rezultatul este inhibarea multiplicarii si migrarii acestor microorganisme. Structurile celulare complexe (plante, animale, oameni) nu sunt afectate de argint. AgION este o substanta anorganica bazata pe argint natural. Prin tratarea cu AgION a unor materiale plastice, la suprafata acestora se degaja ioni de argint care ataca structurile celulare simple, precum germeni, bacterii sau microbi. O aplicatie practica a acestui fenomen este tratarea suprafetelor interioare ale frigiderelor si combinelor frigorifice cu AgION. Alimentele pastrate in aceste conditii isi mentin savoarea si continutul in vitamine si minerale un timp mai indelungat. Aceasta pentru ca actiunea bacteriilor ce cauzeaza alterarea alimentelor este redusa la minim. In plus, teste aprofundate au aratat ca toxicitatea AgION este mai joasa chiar decat cea a sarii de bucatarie si nu faciliteaza dezvoltarea rezistentei bacteriene la antibiotice. Efectul antibecterian al argintului, care mii de ani a fost doar la indemana claselor privilegiate, patrunde astazi in viata noastra de zi cu zi.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite