STUDIU: Sextingul, asociat cu un comportament sexual riscant la adolescenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sextingul, asociat cu un comportament sexual riscant la adolescenţi
Sextingul, asociat cu un comportament sexual riscant la adolescenţi

Unul din şapte liceeni din Los Angeles care deţin un telefon mobil a trimis cel puţin un mesaj sau o fotografie cu un conţinut sexual explicit, se arată într-un studiu care conchide că aşa-numiţii "sexteri" sunt printre cei mai predispuşi la un comportament sexual riscant, relatează Reuters.

În cadrul studiului, adolescenţii din Los Angeles care au trimis texte cu un conţinut explicit tind să fie de şapte ori mai activi sexual decât  cei care susţin că nu au trimis niciodată un mesaj de pe telefon.

"Nimeni nu va lua o boală cu transmitere sexuală doar pentru că trimite mesaje", a spus Eric Rice, cercetător în domeniul reţelelor sociale  de la Universitatea din Sudul Californiei. "Am vrut să ştim dacă există o legătură între sexting şi asumarea unor riscuri sexuale, iar răspunsul este un DA categoric", a mai menţionat Rice.

Un alt studiu din Houston, Texas, a descoperit că unul din patru liceeni a trimis o fotografie în care apărea dezbrăcat prin mesaje sau prin email, aceiaşi copii fiind cei mai predispuşi la comportamente sexuale riscante. De asemenea, o cercetare sponsorizată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a arătat faptul că peste 40 de procente dintre adolescenţii cu un telefon mobil au făcut sex, dar numai două treimi dintre aceştia au folosit un prezervativ la ultimul contact sexual.

Studiul lui Eric Rice a fost efectuat pe 1839 de elevi din Los Angeles, mare parte dintre ei fiind hispanici. Trei sferturi dintre copii deţin un telefon mobil pe care îl folosesc regulat.

Jeff Temple, psiholog şi cercetător în domeniul sănătăţii feminine de la Universitatea din Texas, susţine că "sextingul apare ca fiind un indicator bun al comportamentului sexual". Descoperirile sale arată că este mai probabil ca fetele care au trimis poze în care apăreau dezbrăcate să fi avut mai mulţi parteneri sexuali recenţi şi să fi recurs la stimulente precum alcoolul sau drogurile.

De asemenea, există riscul ca fotografiile nud ale tinerilor să fie răspândite pe Internet sau ca adolescenţii care primesc ori trimit astfel de mesaje să fie cercetaţi pentru pornografie infantilă.

În prezent, Temple şi colegii săi lucrează la un studiu care urmăreşte să descopere legături mai profunde între sex şi sexting.

 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite