Schimbare de strategie la Oftalmestet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speranţa Schmitzer este primul medic din România acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru chirurgie oculoplastică (operaţii plastice palpebrale) FOTO Oftalmestet
Speranţa Schmitzer este primul medic din România acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru chirurgie oculoplastică (operaţii plastice palpebrale) FOTO Oftalmestet

Clinica de oftalmologie Oftalmestet va pune accent pe încheierea de parteneriate cu societăţi de asigurări şi atragerea de clienţi corporate pe bază de abonament, în condiţiile în care până acum  pacienţii erau doar persoane fizice.

Fondată în urmă cu trei ani de Dr. Speranţa Schmitzer împreună cu soţul său, arhitectul Gheorghe Schmitzer, Oftalmestet intră într-o nouă etapă de dezvoltare odată cu aducerea în companie a unui manager profesionist cu experienţă în domeniul lentilelor de ochelari. Acesta a  venit în companie în urmă cu mai puţin de o lună. Anterior, managementul clinicii era asigurat de Gheorghe Schmitzer.

Asigurările private şi abonamentele se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro, reprezentând 10% din piaţa totală a serviciilor medicale private. Majoritatea antreprenorilor care au intrat pe această piaţă s-au bazat foarte mult pe abonamente corporate, destul de afectate în ultimii ani de recesiunea economică.

Speranţa Schmitzer este medicul român cu cele mai multe operaţii palpebrale (în zona ochiului şi pleoapei) la activ: a făcut peste 5.000 de astfel de intervenţii, de cel puţin 50 de ori mai mult faţă de restul medicilor cu aceeaşi specializare. Dr. Schmitzer are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul chirurgiei oftalmologice şi este primul medic din România acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru chirurgie oculoplastică (operaţii plastice palpebrale).

Oftalmestet şi-a început activitatea în anul 2010 şi este „una dintre cele mai tinere clinici oftalmologice de pe piaţa bucureşteană”, după cum declară Speranţa Schmitzer. Investiţia iniţială s-a ridicat la un milion de euro, fiind finanţată din împrumuturi bancare şi fonduri europene (mai ales pentru achiziţia de echipamente medicale). Medicul crede că această investiţie va fi amortizată în şapte ani.

La trei ani de la inaugurarea clinicii Oftalmestet, soţii Schmitzer au pus bazele fundaţiei Schmitzer şi au reuşit astfel să se promoveze şi la nivel rural, oferind servicii medicale gratuite persoanelor dezavantajate din diverse judeţe precum Galaţi sau Vaslui prin intermediul unei caravane.

Costul unei intervenţii oculoplastice ajunge la aproape 800 de euro, în timp ce costul pentru alte intervenţii chirurgicale (precum operaţia de cataractă) variază între 450 şi 1,300 de euro. Anul trecut, Oftalmestet a avut venituri de 0,3 milioane de euro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite