Prof. dr. Dragoş Vinereanu: „Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infarctul miocardic acut apare din ce în ce mai des la oamenii tineri, afirmă prof.dr. Dragoş Vinereanu, medic primar cardiolog, şeful secţiei Cardiologie 2 de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Universitarul recomandă renunţarea la fumat, evitarea stresului şi efort fizic susţinut.

„Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Aşadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri. În plus, toţi factorii de risc care afectează inima şi anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creşterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la oamenii tineri“, afirmă prof.dr. Vinereanu, pe pagina de Facebook a instituţie sanitare.

Acesta recomandă renunţarea la fumat, pentru că este principalul factor de risc în infarctul miocardic, dar şi evitarea stresului cronic, cotidian determină creşterea dramatic a infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale la populaţia sub 45-50 de ani.

"Urmaţi o dietă sănătoasă. Dieta nesănătoasă înseamnă un consum exagerat de sare, de grăsimi şi de zaharuri. E indicat să aveţi o dietă bogată în fructe şi legume, cu cereale integrale şi fibre alimentare, cu cărnuri slabe şi peşte. O dată pe an, dacă nu aveţi boli în antecedente, este recomandat să veniţi la medic pentru EKG, măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei şi colesterolului. Orice boală depistată din vreme se tratează mai uşor", sunt alte recomandări ale cardiologilor pentru a avea o inimă sănătoasă.

Datele statistice arată că bolile de inimă sunt principala cauză de deces din lume. În fiecare an, pe 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite