Florile de salcâm, indicate în boli digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele pe bază de salcâm (infuzie, tinctură, pulbere) sunt alcalinizante, antispastice (acţionează asupra musculaturii netede gastrice şi pulmonare), sedative şi calmante.

„Datorită acestor proprietăţi, florile de salcâm au efecte calmante în afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului digestiv şi în bolile pulmonare. Este cunoscută acţiunea benefică a florilor de salcâm în tratamentul gastritelor hiperacide, ulcerului gastric şi duodenal", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mai mult, salcâmul calmează tusea convulsivă, dar şi pe cea cauzată de crizele de astm. De asemenea, florile salcâmului pot fi utilizate ca tratament adjuvant în tulburări de memorie, de echilibru şi de vedere.

Mod de administrare

Infuzia se prepară din două linguriţe de flori la o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă 15 minute, se strecoară şi se bea câte o cană înaintea meselor principale. Pentru efectul de pansament gastric, se prepară o infuzie din flori de salcâm şi din frunze de dud (câte două linguriţe din fiecare) la o cană de apă clocotită. Zilnic, se consumă câte două căni de infuzie călduţă, timp de o lună.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite